Autodude
Nordens största bilvårdsbutik!

Telefon: 08 409 08 901

Butikens öppettider: Mån-Fre 10-17, Lör 10-13

Bilvårdsguide – grundläggande information och tips

Visste du att bilvård, biltvätt och polering kan vara både enkelt och kul?

När du blir bekant med bilvård kommer inte handtvätt av bilen längre kännas svårt och tråkigt. Dessutom ökar chanserna att din bil håller sig borta från verkstaden, vara säkrare att köra, tappa mindre i värde och får dessutom ett snyggare utseende!

Det viktigaste är att undvika misstag – läs detta först!

Till att börja med – tvätta inte din bil utan att veta vad du gör. Använder man fel metod, produkt eller verktyg kommer det bara leda till att du orsakar mer skador och repor på lacken. Det är lämpligt att påpeka varför vi inte rekommenderar att tvätta bilen i en biltvätt på bensinstationen – läs om det här.

Genom att följa våra guider och göra rätt från början, så krävs varken mycket tid, dyr utrustning eller djup kunskap inom bilvård för att alltid kunna ha en ren bil. Det är lättare och roligare än vad du tror!

Tumregeln – gnugga inte smuts mot lacken! Smuts, som ofta är sand eller småsten, kommer bara orsaka mer små repor. Det värsta du kan göra är att gnugga med en svamp. En svamp klarar inte av att suga upp sanden, och därmed kommer sanden ligga mot ytan och repa lacken.

=> Se Autodudes bästa produkter inom bilvård här

<= Läs mer till vänster här under varje kategori om instruktioner och bilvård

Låt medlet göra jobbet! – Rätt medel på rätt ställe

Har du någon gång tröttnat på att tvätta bilen när smutsen vägrar lossna? I många butiker finns det så kallade "All in one"-bilschampon som lovar att det ska avlägsna allt smuts och i vissa fall även lägga på ett skyddande lager. Dessvärre är inte dessa lika effektiva som om man har eget medel for olika typer av smuts. Med rätt produkter, rätt medel och rätt metoder kommer biltvätt och underhåll bli till en barnlek!

Låt medlet göra jobbet, så sparar du tid, får bättre resultat och skyddar lacken. Till exempel kan tjärborttagningsmedel jobba sig genom tjärfläcken och den kommer avlägsnas enkelt. Med rätt medel är det inte nödvändigt att försöka gnugga bort smuts, och därmed uppstår inga nya repor.

Förtvätt – biltvättens viktigaste steg?

Glöm aldrig att förtvätta bilen, även om bilen inte verkar vara särskilt smutsig. Syftet med förtvätt är att ta bort all smuts som kan avlägsnas utan att behöva gnugga. Förtvätten förbereder inför handtvätten. Detta hjälper mycket för att undvika repor. => Guide: Grundlig rengöring av bilen.

=> Se Autodudes bästa produkter inom bilvård här

 

Utforska Autodudes tips – använd rätt produkter – din bil kommer tacka dig!

Dessa sidor innehåller mycket bra guider och tips om bilvård och dess olika steg, metoder och produkter. En del information är mer djupgående och vissa andra innehåller mer grundliga tips, du väljer själv vilken nivå som passar ditt behov.

Trevlig läsning och biltvätt önskar vi på Autodude!


Enkel shopping

Hos oss betalar du tryggt och enkelt med Klarna, Swish, banköverföring och de vanligaste konto- och kreditkorten. Vi levererar även till företag med Klarna-faktura. Välj mellan hemleverans, leverans till postombud eller leverans till arbetsplatsen!

Snabb leverans 1-2 dagar

Lagerförda produkter levereras normalt inom 1-2 arbetsdagar. Vi handlägger ordrar löpande och beställningar lagda före kl. 13 skickas normalt samma dag. Vid mycket hög belastning kan leverans ta någon dag extra.

Tryggt & säkert köp

Vi vill att du som kund ska vara 100% nöjd med ditt köp. Därför erbjuder vi långt öppet köp med fri retur! Det ger dig ett tryggt och säkert köp.

EXPERTEN PÅ BILVÅRDSPRODUKTER

Bilvårdsprodukter och tillbehör utvecklas ständigt - Så även vårt sortiment. Vi testar hela tiden nya produkter för att kunna erbjuda våra kunder det bästa sortimentet inom bilvård. Hos AUTODUDE hittar du marknadens bästa produkter till bra pris. Välkommen till AUTODUDE‘s nätbutik!

AUTODUDE ERBJUDER

  • Marknadens bästa bilvårdsprodukter
  • 60 dagars öppet köp med fri retur
  • Säkra betalningsalternativ
  • Snabb leverans 1-2 dagar
  • Billig frakt
  • Fri frakt när ordervärde överstiger 1200 kr
  • Obs! "PostNord - Hämta hos ombud eller i paketbox"

AUTODUDE’S BUTIK

Vår fysiska butik ligger i Stockholm i samma lokal som butiken Valostore. Här kan du handla våra produkter direkt på plats.

Läs mer

FÖRETAGET BAKOM AUTODUDE

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 12343 Farsta, Sweden

Org. nr: 556974-8238.

BLI AUTODUDE-INSIDER

Var först med att få information om nya produkter, användartips, nya funktioner, kampanjer etc. Nyhetsbrev skickas några gånger per år, oftare under vår- och sommarperioden. Du kan avsäga dig tjänsten när du vill.