Autodude
Nordens största bilvårdsbutik!

Telefon: 08 409 08 901

Butikens öppettider: Mån-Fre 10-17, Lör 10-13

Polering av metall

★ OBS! På mobilsidan öppnar du bilvårdsguidens meny uppe till vänster bredvid loggan ≡

På många bilar, lastbilar & andra fordon finns det synliga metallytor såsom lister, takräcke, stötfångare eller verktygslådor i rostfritt stål, krom, aluminium eller annan metall. Denna yta kan med tiden tappa sin glans eller kan få tråkiga fläckar. Dessa repor och fläckar är svåra att skydda sig emot men går faktiskt att ta bort relativt enkelt. Med ett metallpolermedel av hög kvalitet så får du enkelt tillbaka glansen i ytan vilket ger ett fint resultat och gör en stor skillnad på utseendet på din bil eller fordon. 

=> SE AUTODUDES SORTIMENT FÖR METALLPOLERING <=

Polera metallytor

Många metallytor på bilar, lastbilar och andra fordon brukar vara små detaljer som bidrar till ett snyggt utseende på fordonet. Till exempel små lister, takrails, detaljer i grillen och backspeglar. Vi på Autodude brukar säga att allt som blänker kan poleras... ;) Och det är precis det som gäller även för metall. Men det är några saker man ska ha i åtanke.
Vid polering av detaljer rekommenderar vi en mindre polermaskin för att enklare kunna komma åt i trånga utrymmen. En polermaskin som är riktigt smidig är Tokya MINI-32 som dessutom går att skifta mellan en roterande och osillerande funktion. Man kan även mycket enkelt byta fästplatta (välj mellan medföljande 40, 50, och 75 mm) till en som passar just den ytan som man önskar att arbeta med. Att polera metall skiljer sig inte så mycket från övrig polering, det man ska vara noggrann med är följande: 

 • Rengör metallytan grundligt innan du börjar polera
 • Välj ett lämpligt polermedel
 • Välj en lämplig trissa beroende på hur sliten ytan är
 • Anpassa trycket beroende på din kombination av polermedel och trissa

Att polera metall kan ha flera effekter som alla kommer att påverka utseendet. 

 • Ta bort små repor
 • Ta bort missfärgningar av korrosion/rost och andra små skador eller fläckar
 • Öka glansen
 • Skydda metallen mot framtida skador och missfärgningar

Polering av metall, aluminium & krom

En produkt som vi brukar rekommendera till våra kunder när det kommer till metallpolering är King Carthur PolishCoat. Det är en produkt som tar bort enklare repor & skador samtidigt som den lämnar ett skydd efter sig. King Carthur PolishCoat är en mycket enkel polerförsegling som kan användas tillsammans med en polermaskin eller för hand. Att produkten dessutom kan användas på lacken gör att den kommer väl till användning! Tack vare att den efterlämnar ett keramiskt skydd så gör det att den behandlade ytan kommer se fin ut längre och att den står emot kommande påfrestningar på ett bättre sätt. 

Så polerar du metall, aluminium & krom:

 1. Rengör ytan innan polering
 2. Torka av med en fuktig mikrofiberduk
 3. Välj en lämplig polertrissa eller polerpad 
 4. Applicera några "ärtor" King Carthur PolishCoat och bearbeta sedan ytan
 5. Polera till önskat resultat
 6. Torka av överflödigt medel med en torr mikrofiberduk

Vid behov kan man upprepa stegen igen till önskat reslutat. Vi kan även rekommendera följande produkter vid polering av metallytor. 

Enkel shopping

Hos oss betalar du tryggt och enkelt med Klarna, Swish, banköverföring och de vanligaste konto- och kreditkorten. Vi levererar även till företag med Klarna-faktura. Välj mellan hemleverans, leverans till postombud eller leverans till arbetsplatsen!

Snabb leverans 1-2 dagar

Lagerförda produkter levereras normalt inom 1-2 arbetsdagar. Vi handlägger ordrar löpande och beställningar lagda före kl. 13 skickas normalt samma dag. Vid mycket hög belastning kan leverans ta någon dag extra.

Tryggt & säkert köp

Vi vill att du som kund ska vara 100% nöjd med ditt köp. Därför erbjuder vi långt öppet köp med fri retur! Det ger dig ett tryggt och säkert köp.

EXPERTEN PÅ BILVÅRDSPRODUKTER

Bilvårdsprodukter och tillbehör utvecklas ständigt - Så även vårt sortiment. Vi testar hela tiden nya produkter för att kunna erbjuda våra kunder det bästa sortimentet inom bilvård. Hos AUTODUDE hittar du marknadens bästa produkter till bra pris. Välkommen till AUTODUDE‘s nätbutik!

AUTODUDE ERBJUDER

 • Marknadens bästa bilvårdsprodukter
 • 60 dagars öppet köp med fri retur
 • Säkra betalningsalternativ
 • Snabb leverans 1-2 dagar
 • Billig frakt
 • Fri frakt när ordervärde överstiger 1199 kr
 • Obs! "PostNord - Hämta hos ombud eller i paketbox"

AUTODUDE’S BUTIK

Vår fysiska butik ligger i Stockholm i samma lokal som butiken Valostore. Här kan du handla våra produkter direkt på plats.

Läs mer

FÖRETAGET BAKOM AUTODUDE

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 12343 Farsta, Sweden

Org. nr: 556974-8238.

BLI AUTODUDE-INSIDER

Var först med att få information om nya produkter, användartips, nya funktioner, kampanjer etc. Nyhetsbrev skickas några gånger per år, oftare under vår- och sommarperioden. Du kan avsäga dig tjänsten när du vill.