Autodude
Nordens största bilvårdsbutik!

Telefon: 08 409 08 901

Butikens öppettider: Mån-Fre 10-17, Lör 10-13

Maskinpolering av bilens lack - Så gör du

★ OBS! På mobilsidan öppnar du bilvårdsguidens meny uppe till vänster bredvid loggan ≡

Billack slits, bleknar och tappar sin glans med tiden. Lacken utsätts för mycket slitage och repor. Det kan uppstå från t.ex borstarna i en automatisk biltvätt, när man borstar av snön på vintern eller om man helt enkelt tvättar bilen med fel produkter och metoder. Även bilens färg kan blekna med tiden på grund av UV-strålning, luftföroreningar eller oxidation. Repor och bleknad färg kan ofta återställas genom polering.

När man polerar med polermaskin så skär man / slipar bort det översta lagret av lacken. Detta tar bort mindre repor i lacken och återställer bleknad färg, och därmed får du tillbaka bilens urspungliga färg och glans. När man polerar handlar det oftast om enbart några fåtal mikrometer som slipas bort.

Djupare repor är svårare att återställa genom polering. En tumregel är, om du inte känner repan med din fingernagel, kan den i de flesta fallen avlägsnas genom polering.
Då det handlar om djupare repor, där du kan se ner till färgen eller känner ett hack med nageln måste det allt som oftast målas om. Bleknad färg kan ofta återställas till sin ursprungliga färg och glans genom polering.

Polering av bilen är det mest krävande jobbet inom bilvård. Det är viktigt att man har gott om tid och har rätt inställning för att lyckas. Har man för bråttom eller inte är säker på hur man ska göra finns det stor risk att man kommer skada bilen.
Välj rätt produkter och läs på mycket om polering innan du börjar. Om du är osäker så rekommenderar vi att du överlåter jobbet till ett proffs.

Polering + vaxning av bilen kan enkelt ta en hel arbetsdag, i vissa fall till och med flera. Resultatet är definitivt värt alla timmar. Resultatet och skillnaden mellan en behandlad och obehandlad yta är bländande om jobbet utförs på rätt sätt. Vatten och damm kommer rinna av bilen mycket lättare, då ytan är slät och blank.
En behandlad och glansig bil kommer också vara mycket enklare att hålla ren i fortsättningen. En ren och glänsande bil är en fröjd för ögat för såväl bilägaren som förbipasserande. Den enda som inte kommer bry sig om din glänsande bil, är din avundsjuka granne.

För mer utförlig information om polering, tryck här.

Användbara produkter i detta steget

Enkel shopping

Hos oss betalar du tryggt och enkelt med Klarna, Swish, banköverföring och de vanligaste konto- och kreditkorten. Vi levererar även till företag med Klarna-faktura. Välj mellan hemleverans, leverans till postombud eller leverans till arbetsplatsen!

Snabb leverans 1-2 dagar

Lagerförda produkter levereras normalt inom 1-2 arbetsdagar. Vi handlägger ordrar löpande och beställningar lagda före kl. 13 skickas normalt samma dag. Vid mycket hög belastning kan leverans ta någon dag extra.

Tryggt & säkert köp

Vi vill att du som kund ska vara 100% nöjd med ditt köp. Därför erbjuder vi långt öppet köp med fri retur! Det ger dig ett tryggt och säkert köp.

EXPERTEN PÅ BILVÅRDSPRODUKTER

Bilvårdsprodukter och tillbehör utvecklas ständigt - Så även vårt sortiment. Vi testar hela tiden nya produkter för att kunna erbjuda våra kunder det bästa sortimentet inom bilvård. Hos AUTODUDE hittar du marknadens bästa produkter till bra pris. Välkommen till AUTODUDE‘s nätbutik!

AUTODUDE ERBJUDER

  • Marknadens bästa bilvårdsprodukter
  • 60 dagars öppet köp med fri retur
  • Säkra betalningsalternativ
  • Snabb leverans 1-2 dagar
  • Billig frakt
  • Fri frakt när ordervärde överstiger 1199 kr
  • Obs! "Hämta hos ombud eller i paketbox"

FÖRETAGET BAKOM AUTODUDE

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 123 43 Farsta

Org. nr: 556974-8238.

AUTODUDE’S BUTIK

Vår fysiska butik ligger i Stockholm i samma lokal som butiken Valostore. Här kan du handla våra produkter direkt på plats.

Läs mer

BLI AUTODUDE-INSIDER

Var först med att få information om nya produkter, användartips, nya funktioner, kampanjer etc. Nyhetsbrev skickas några gånger per år, oftare under vår- och sommarperioden. Du kan avsäga dig tjänsten när du vill.