Autodude
Nordens största bilvårdsbutik!

Telefon: 08 409 08 901

Butikens öppettider: Mån-Fre 10-17, Lör 10-13

Behandling av bilens plast- och gummidelar

★ OBS! På mobilsidan öppnar du bilvårdsguidens meny uppe till vänster bredvid loggan ≡

Behandla plast och gummidetaljer – få dem att se som nya ut

Moderna bilar idag har många delar av plast, till exempel listerna, grillen, takräckena och dörrhandtagen.
Obehandlade plastdetaljer är känsliga för solljus och rengöringsmedel, och kommer med tiden att bli gråa.

Plastdetaljer kan förhindras från att blekna med hjälp av olika s.k. plastbehandlingsmedel. Även delar som redan blivit bleka kan få tillbaka sin glans och bli som nya. Att behandla plast- och gummidelar går busenkelt när man har rätt produkter.

Med hjälp av de bästa produkterna kan du få tillbaka rätt färg och glans utan mycket ansträngning, men med ett resultat som kommer att hålla under en lång tid. Många av de billigare produkterna som finns på marknaden är inte effektiva nog, vilket kommer resultera i att plasten kommer återgå till att vara grå och tråkig ganska snabbt.

=> Autodudes produkter för plastbehandling hittar du här!

Hur kan man behandla plast?

Behandling av plast kan i praktiken delas in i två kategorier:

Plastbehandling gör att den slitna plasten/gummit återfår sin ursprungliga färg/nyans. Hållbarheten kan variera från några veckor till månader.

Plastförsegling skapar en tunn (10-30 nm) men mycket hållbar film som ger plasten ett helt nytt och naturligt utseende. Beläggningen ger ett långvarigt och bra skydd. Hållbarheten kan vara flera år.

Kolla Autodudes produkter för plastbehandling ===>

Nästan alla produkter för plast- och gummirenovering används med samma teknik.

Vilken nytta gör behandlingen?

Det viktigaste med behandling av gummi och plastdelar är att förebygga blekning. Produkten kommer att lämna en skyddande film som förhindrar påverkan av UV-strålar, tvål, oljeutsläpp och andra ämnen som kan skada plast och gummi. Vi anser att det viktigaste är skyddet mot UV-strålning. När du köper en ny bil rekommenderar vi att behandla plast- och gummidetaljerna. Då behöver du inte oroa dig för detta mer än ungefär en gång om året.

En bil med plastdetaljer som man tagit väl hand om kan komma till sin nytta till exempel när man ska sälja bilen. Bilens snygga plastdetaljer ger köparen intrycket att du har tagit hand om bilen väl. Och inte minst så är det mycket trevligare att titta på en bil med snygga plastdetaljer istället för tråkiga gråa plastdelar.

Autodudes instruktioner för behandling av plast och gummi

Här nedan går vi igenom lite tips och förklarar hur man ska använda produkter för plast och gummibehandling. Kontrollera alltid bruksanvisningen på produkten du ska använda.

  1. Rengör noggrant ytan som ska behandlas. Detta kan inte understrykas för mycket! Det är meningslöst att använda proffsprodukter på en skitig yta. Smuts kommer förhindra att medlet fastnar på ytan som ska behandlas. Var noga med avfettning och använd IPA (isopropylalkohol)-baserade produkter, förslagsvis Padboys IPA.
  2. Applicera produkten med en mikrofiberduk eller en liten appliceringssvamp. Du kan använda en sprayflaska om det finns ställen där det är svårt att nå. Låt medlet verka under så lång tid som anges av tillverkaren. Torka sedan av ytan försiktigt. Ju mindre av medlet som finns kvar på ytan desto bättre. Allt som ligger kvar kommer bara fungera som en dammsamlare.
  3. Upprepa plastbehandlingen vid behov för att bibehålla den önskade glansen (behövs ej för plastförsegling).

Enkel shopping

Hos oss betalar du tryggt och enkelt med Klarna, Swish, banköverföring och de vanligaste konto- och kreditkorten. Vi levererar även till företag med Klarna-faktura. Välj mellan hemleverans, leverans till postombud eller leverans till arbetsplatsen!

Snabb leverans 1-2 dagar

Lagerförda produkter levereras normalt inom 1-2 arbetsdagar. Vi handlägger ordrar löpande och beställningar lagda före kl. 13 skickas normalt samma dag. Vid mycket hög belastning kan leverans ta någon dag extra.

Tryggt & säkert köp

Vi vill att du som kund ska vara 100% nöjd med ditt köp. Därför erbjuder vi långt öppet köp med fri retur! Det ger dig ett tryggt och säkert köp.

EXPERTEN PÅ BILVÅRDSPRODUKTER

Bilvårdsprodukter och tillbehör utvecklas ständigt - Så även vårt sortiment. Vi testar hela tiden nya produkter för att kunna erbjuda våra kunder det bästa sortimentet inom bilvård. Hos AUTODUDE hittar du marknadens bästa produkter till bra pris. Välkommen till AUTODUDE‘s nätbutik!

AUTODUDE ERBJUDER

  • Marknadens bästa bilvårdsprodukter
  • 60 dagars öppet köp med fri retur
  • Säkra betalningsalternativ
  • Snabb leverans 1-2 dagar
  • Billig frakt
  • Fri frakt när ordervärde överstiger 1199 kr
  • Obs! "PostNord - Hämta hos ombud eller i paketbox"

AUTODUDE’S BUTIK

Vår fysiska butik ligger i Stockholm i samma lokal som butiken Valostore. Här kan du handla våra produkter direkt på plats.

Läs mer

FÖRETAGET BAKOM AUTODUDE

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 12343 Farsta, Sweden

Org. nr: 556974-8238.

BLI AUTODUDE-INSIDER

Var först med att få information om nya produkter, användartips, nya funktioner, kampanjer etc. Nyhetsbrev skickas några gånger per år, oftare under vår- och sommarperioden. Du kan avsäga dig tjänsten när du vill.