Autodude
Nordens största bilvårdsbutik!

Telefon: 08 409 08 901

Butikens öppettider: Mån-Fre 10-17, Lör 10-13

Dammsugning av bilen

Håll bilen ren och snygg med regelbunden dammsugning

Att hålla sin bil ren och snygg är viktigt av många anledningar. Det bidrar inte bara till att bevara fordonets värde utan säkerställer också en bekväm och säker körning. Ett av de bästa sätten att hålla din bil snygg är att dammsuga den regelbundet. Att dammsuga bilen kan göras med några enkla steg och det har en betydande inverkan på fordonets komfort.

Börja först med att ta bort allt löst skräp från interiören av din bil, till exempel större lösa skräp och andra större föremål. Detta säkerställer att alla områden dammsugs ordentligt och att ingen smuts eller skräp finns kvar under föremålen. Dammsug sedan alla tygytor som säten och mattor. Tänk på att även dammsuga under mattorna. Se till att du kommer in i alla skrymslen och vrår där damm kan samlas med tiden. Om du har lädersäten, använd ett mjukt borstmunstycke för att förhindra att de skadas.

När alla tygytor har dammsugits, gå vidare till hårda ytor som plast- eller vinyllister runt fönstren och instrumentbrädan. Använd ett borstmunstycke på dessa ytor för att undvika repor på ytorna. Återigen, se till att du kommer in i alla skrymslen och vrår där smuts kan samlas med tiden. Använd slutligen en luftkompressor eller en tryckluftsstråle för att blåsa ut eventuella kvarvarande dammpartiklar från svåråtkomliga platser som under sätena eller mellan knapparna, etc.

Genom att följa dessa instruktioner regelbundet (till exempel varje månad) kan du hålla din bil ren och snygg utan att behöva investera i dyra städtjänster eller produkter. Dammsugning hjälper till att förhindra att envis smuts bildas. Dammsugning håller också bilen ren och minskar samtidigt allergener inne i kupén, vilket avsevärt förbättrar körkomforten!

Kolla in Autodudes utbud av dammsugare: Dammsugare

Fördelarna med vanlig bildammsugning

Regelbunden dammsugning av bilen är en viktig del av fordonsvården. Regelbunden dammsugning kan hjälpa till att hålla bilens interiör så gott som ny och förbättra kvaliteten på fordonets innerluft. Fördelar med vanlig bildammsugning:

1. Håller din bil mer bekväm : Dammsugning tar bort smuts, damm och skräp från bilens insida, som när den fastnar gör att ytorna ser fula ut. Detta hjälper till att hålla din bil ren och gör att den ser ny ut längre.

2. Förbättrar luftkvaliteten: Dammsugning hjälper till att avlägsna allergener, mjäll från husdjur och föroreningar från luften i din bil, vilket förbättrar den övergripande luftkvaliteten i din bil.

3. Minskar lukter: Dammsugning hjälper till att minska lukter som orsakas av matrester eller cigarettrök som kan ha samlats med tiden i ditt fordons interiör.

4. Förhindrar skador: Regelbunden dammsugning kan hjälpa till att förhindra skador på klädsel, mattor och andra ytor inuti fordonet. Ansamlad smuts binder vanligtvis fukt, vilket förhindrar att fordonets insida torkar ut. Om ytorna är fuktiga under en längre tid kan mögel ansamlas på bilens invändiga ytor.

5. Öka andrahandsvärdet : Att hålla interiören ren är ett sätt att öka andrahandsvärdet på ditt begagnade fordon när det är dags att sälja det eller byta in bilen.

Regelbunden dammsugning är en viktig del för att hålla din bil bekväm och förbättra luftkvaliteten inne i kupén, det hjälper också till att behålla dess andrahandsvärde om du bestämmer dig för att sälja den senare. Bara några minuter varje vecka eller två kan hjälpa till att hålla din bil ren och presentabel!

Hur dammsuger man en bil ordentligt?

Om du vill hålla inredningen i din bil behaglig är regelbunden dammsugning viktigt. Dammsugning tar inte bara bort smuts och skräp från interiören av din bil, utan det hjälper också till att hålla din bils klädsel och mattor snygga. Här är några tips för att få ut det mesta av din bildammsugning.

1. Skaffa nödvändiga tillbehör (dammsugare, munstycken, förlängningssladd, etc.)

2. Kontrollera att dammsugarens dammpåse inte är full för att säkerställa bästa sugkraft

3. Ta bort större skräp / lösa föremål från bilen (Kom även ihåg golvmattorna)

4. Dammsug tygytor (säten etc.) med det borstmunstycke som är avsedd för klädsel

5. Dammsug de små springorna med ett platt munstycke

6. Dammsug slutligen golv och mattor med en vanlig dammsugare

När du dammsuger bilens interiör är det viktigt att röra sig långsamt för att inte missa platser eller orsakar skador på grund av för hög sugkraft. Var också försiktig när du använder tillbehör runt ömtåliga tyger; för mycket sug kan orsaka permanent skada, så var försiktig när du borstar mot dessa ytor med ett tillbehör eller spaltmunstycke. Töm alltid dammpåsen när dammsugaren säger åt dig att göra det, sugeffekten minskar avsevärt när dammpåsen blir full.

Att följa dessa enkla riktlinjer kan hjälpa till att hålla din bil bekväm och snygg, samt förlänga dess livslängd genom att förhindra att invändiga ytor som mattor och klädsel blir förstörda av ingrodd smuts. Regelbunden dammsugning bör vara en del av varje fordonsägares underhållsrutin!

Enkel shopping

Hos oss betalar du tryggt och enkelt med Klarna, Swish, banköverföring och de vanligaste konto- och kreditkorten. Vi levererar även till företag med Klarna-faktura. Välj mellan hemleverans, leverans till postombud eller leverans till arbetsplatsen!

Snabb leverans 1-2 dagar

Lagerförda produkter levereras normalt inom 1-2 arbetsdagar. Vi handlägger ordrar löpande och beställningar lagda före kl. 13 skickas normalt samma dag. Vid mycket hög belastning kan leverans ta någon dag extra.

Tryggt & säkert köp

Vi vill att du som kund ska vara 100% nöjd med ditt köp. Därför erbjuder vi långt öppet köp med fri retur! Det ger dig ett tryggt och säkert köp.

EXPERTEN PÅ BILVÅRDSPRODUKTER

Bilvårdsprodukter och tillbehör utvecklas ständigt - Så även vårt sortiment. Vi testar hela tiden nya produkter för att kunna erbjuda våra kunder det bästa sortimentet inom bilvård. Hos AUTODUDE hittar du marknadens bästa produkter till bra pris. Välkommen till AUTODUDE‘s nätbutik!

AUTODUDE ERBJUDER

  • Marknadens bästa bilvårdsprodukter
  • 60 dagars öppet köp med fri retur
  • Säkra betalningsalternativ
  • Snabb leverans 1-2 dagar
  • Billig frakt
  • Fri frakt när ordervärde överstiger 1199 kr
  • Obs! "PostNord - Hämta hos ombud eller i paketbox"

AUTODUDE’S BUTIK

Vår fysiska butik ligger i Stockholm i samma lokal som butiken Valostore. Här kan du handla våra produkter direkt på plats.

Läs mer

FÖRETAGET BAKOM AUTODUDE

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 12343 Farsta, Sweden

Org. nr: 556974-8238.

BLI AUTODUDE-INSIDER

Var först med att få information om nya produkter, användartips, nya funktioner, kampanjer etc. Nyhetsbrev skickas några gånger per år, oftare under vår- och sommarperioden. Du kan avsäga dig tjänsten när du vill.