Autodude
Nordens största bilvårdsbutik!

Telefon: 08 409 08 901

Butikens öppettider: Mån-Fre 10-17, Lör 10-13

Rengöring och skydd av bilens interiör

Bilens interiör gör mycket när det gäller trivsamheten. Är bilen ren på insidan blir det genast en trevligare upplevelse att köra. Att hålla interiören i gott skick gör att bilen behåller sitt andrahandsvärde, och visar också på att ägaren är omsorgsfull.

Det finns också en säkerhetsaspekt när det gäller att hålla interiören i skick – till exempel kan en smutsig vindruta försämra sikten märkbart. Interiörrengöring kan verka svårt, men med ordentliga rengörings- och skyddsmedel går det enkelt och krångelfritt. Det finns ett stort antal olika medel på marknaden, och vi har valt ut de allra bästa till Autodudes sortiment.

Det är svårt att ge övergripande instruktioner för hur du ska hålla din bil i skick eftersom ytmaterialen varierar så pass mycket. Här är i alla fall några grundläggande tips för hur du håller insidan på din bil fräsch och får den att se som ny ut!

Dammsugning

Dammsugning är en grundläggande del i interiörrengöring. Det är bäst att börja rengöringen av interiören genom att ta ut golvmattorna och dammsuga hela bilen invändigt. Golvmattorna bör tvättas separat med ett allrengöringsmedel (t.ex. ValetPRO All Purpose Cleaner). Vid dammsugningen är några effektiva tillbehör t.ex. passande munstycken samt en liten borste, så du kan skrapa loss smuts från trånga utrymmen medan du dammsuger. Har du mattor av gummi är King Carthur Tire Cleaner något att kika lite extra på, den är främst till för att rengöra däcksidor men fungerar lika bra på andra ytor av gummi.

KOLLA IN VÅRT SORTIMENT AV DAMMSUGARE HÄR!

Plast- och gummiytor

På både in- och utsidan finns många plast-och gummidetaljer, och vi har därför skrivit en separat artikel om hur du sköter om dem. För interiörrengöring finns oftast speciella medel med mildare doft än de som används för utsidan. Vissa medel innehåller också fräscha doftämnen. I produktbeskrivningen ska det framgå om produkten är avsedd för invändigt eller utvändigt bruk.

KOLLA IN VÅRT SORTIMENT AV PLAST- OCH GUMMIBEHANDLINGAR HÄR!

Glas

Det är viktigt, särskilt ur säkerhetssynpunkt, att hålla vindrutan och backspeglarna rena både på insidan och utsidan. Det samlas snabbt damm på glasytor, vilket försämrar genomskinligheten och sikten. Glasrengöring är väldigt enkelt. Det enda du behöver är ett par mikrofiberdukar och ett glasrengöringsmedel. Spraya medlet rakt på glaset eller på mikrofiberduken. Torka sedan av ytan noggrant, och se till att duken är ren. Glasrengöringsmedel är oftast alkoholbaserade och behöver inte sköljas av, då de avdunstar av sig själv.

Tre tips när det kommer till glasrengöring:

  • Spraya medlet direkt i en mikrofiberduk, på så sätt ser du till att inte använda onödigt mycket medel som ändå bara kommer torkas bort vilket är oekonomiskt. Genom att spraya direkt i mikrofiberduken får du även en ökad kontroll och minskad risk för spill på tex plastlister, interiör eller lack och lämna flammiga fläckar där.
  • Genom att använda rätt typ av mikrofiberduk så kommer arbetet med att rengöra dina glasytor underlättas enormt. En glastorkduk som är våfflad behandlar glasrengöringmedlet på ett bra sätt samtidigt som den är väldigt skonsam mot glasytan. Du hittar vårt utbud av den typen här.
  • Genom att vända på duken efter du har svept över glasytan en gång så säkerställer du att du får bort allt medel och smuts, så att det inte lämnas några tråkiga ränder eller fläckar. Kontrollera från olika vinklar att du rengjort hela glasytan så att du slipper sätta dig i bilen redo att köra iväg och få syn på en missad fläck.  

KOLLA IN VÅRT SORTIMENT AV GLASRENGÖRINGAR HÄR!

Om du vill förbättra sikten, hjälpa till att hålla rutan ren och slippa använda vindrutetorkarna när det regnar kan du lägga på en glasförsegling på vindrutan. Den appliceras på utsidan av glaset, och vi har skrivit en separat artikel om det som du kan läsa här.

Läderytor

Väl underhållna så är lädersäten minst sagt stilrena och användbara. Spruckna och torra läderytor får trots det ett trött utseende. Med dåligt skydd förkortas läderytornas livslängd nämnvärt. Vid läderbehandling är det är viktigt att först testa medlet på en liten, dold yta. Det är också viktigt att använda medel som lämpar sig speciellt för läderbehandling, och inte bara första bästa flaska som det står "rengöringsmedel" på. Det finns även speciellt framtagna läderfärgningsmedel, som får åratal gamla ytor att se sprillans nya ut. När man behandlar läderytor är det viktigt att bekanta sig noga med produktmanualen, eftersom det inte finns någon "universell" manual som gäller alla läderytor.

Här kan du läsa vår artikelserie om lädervård! Missa inte att kolla in underartiklarna i menyn till vänster!

KOLLA IN VÅRT SORTIMENT AV LÄDERVÅRDSPRODUKTER HÄR!

Textildetaljer

Textilrengöring är oftast den mest utmanande delen av interiörrengöring. Det lättaste sättet att rengöra textilier är med en textilvårdsmaskin, men av förståeliga skäl är det inte alla som har en sådan hemma. Det fungerar även bra att använda textilrengöringsmedel och en mjuk borste eller mikrofiberduk. För tygsäten är det viktigt att använda bra rengöringsmedel, som ger god smutsavstötningsförmåga och och får ytorna att hålla sig fräscha längre. När sätena är skyddade blir det mycket lättare att hålla bilens interiör i gott skick. När man rengjort tygklädseln kan man även impregnera den för att få ett kraftfullt skydd mot vatten och smuts. I denna artikel kan du läsa mer utförligt om textilrengöring.

KOLLA IN VÅRT SORTIMENT AV TEXTILVÅRDSPRODUKTER HÄR!

Enkel shopping

Hos oss betalar du tryggt och enkelt med Klarna, Swish, banköverföring och de vanligaste konto- och kreditkorten. Vi levererar även till företag med Klarna-faktura. Välj mellan hemleverans, leverans till postombud eller leverans till arbetsplatsen!

Snabb leverans 1-2 dagar

Lagerförda produkter levereras normalt inom 1-2 arbetsdagar. Vi handlägger ordrar löpande och beställningar lagda före kl. 13 skickas normalt samma dag. Vid mycket hög belastning kan leverans ta någon dag extra.

Tryggt & säkert köp

Vi vill att du som kund ska vara 100% nöjd med ditt köp. Därför erbjuder vi långt öppet köp med fri retur! Det ger dig ett tryggt och säkert köp.

EXPERTEN PÅ BILVÅRDSPRODUKTER

Bilvårdsprodukter och tillbehör utvecklas ständigt - Så även vårt sortiment. Vi testar hela tiden nya produkter för att kunna erbjuda våra kunder det bästa sortimentet inom bilvård. Hos AUTODUDE hittar du marknadens bästa produkter till bra pris. Välkommen till AUTODUDE‘s nätbutik!

AUTODUDE ERBJUDER

  • Marknadens bästa bilvårdsprodukter
  • 60 dagars öppet köp med fri retur
  • Säkra betalningsalternativ
  • Snabb leverans 1-2 dagar
  • Billig frakt
  • Fri frakt när ordervärde överstiger 1199 kr
  • Obs! "PostNord - Hämta hos ombud eller i paketbox"

AUTODUDE’S BUTIK

Vår fysiska butik ligger i Stockholm i samma lokal som butiken Valostore. Här kan du handla våra produkter direkt på plats.

Läs mer

FÖRETAGET BAKOM AUTODUDE

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 12343 Farsta, Sweden

Org. nr: 556974-8238.

BLI AUTODUDE-INSIDER

Var först med att få information om nya produkter, användartips, nya funktioner, kampanjer etc. Nyhetsbrev skickas några gånger per år, oftare under vår- och sommarperioden. Du kan avsäga dig tjänsten när du vill.