Autodude
Nordens största bilvårdsbutik!

Telefon: 08 409 08 901

Butikens öppettider: Mån-Fre 10-17, Lör 10-13

Ytbehandlat läder och konstläder

Ytbehandlat läder och konstläder kan inte behandlas som vanligt läder!

När du tar hand om ytbehandlat läder är det viktigt att komma ihåg att det har ett lager av färg eller polyuretan som kan ta skada av alltför starka rengöringsmedel. Däremot kommer vanliga läderrengöringsmedel inte att orsaka någon skada.

Skötsel av ytbehandlat läder sker i två steg: rengöring och skydd. Återupplivande och näringsgivande medel ska bara användas på äkta läder. För att vara extra tydlig: medel för vård av äkta läder kommer inte göra någon nytta på konstläder.

Klädseln, särskilt framsätena, bör rengöras och skyddas ca 4 gånger per kvartal.

OBS! Prova på en liten dold yta innan du behandlar resten av lädret.

1. Rengöring

Rengöring är definitivt det viktigaste steget av lädervård. Ytrengöring förhindrar kraftigt slitage orsakat av smutspartiklar. Det är bra att inleda rengöringen med att dammsuga bort lös smuts. Därefter används ett läderrengöringsmedel för att ta bort fett och annan smuts. Ett bra tillbehör vid detta steg är en mjuk läderborste.

Det är i princip riskfritt att använda milda rengöringsmedel, men du bör vara försiktig med högeffektiva fläckborttagare. Läs alltid bruksanvisningarna för det medel du väljer att använda!

2. Skydd/Impregnering

När lädret är rengjort bör det impregneras med ett skyddsmedel. Att använda skyddsmedel är viktigt för att förhindra ny smuts från att fästa sig på ytan. Det förhindrar också att lädret torkar och håller därför det i bra skick en längre tid. Ett högkvalitativt skyddsmedel bör efterlämna en mjuk, smidig och matt yta. De flesta läderskyddsmedel har även UV-skydd.

Kom ihåg att läsa bruksanvisningen för den produkt du använder!

Konstläder

Konstläder kan behandlas som vanlig plast. Medel avsedda för äkta läder har ingen verkan på konstgjorda material.

DU HITTAR HELA VÅRT SORTIMENT MED LÄDERVÅRDSPRODUKTER HÄR!

Enkel shopping

Hos oss betalar du tryggt och enkelt med Klarna, Swish, banköverföring och de vanligaste konto- och kreditkorten. Vi levererar även till företag med Klarna-faktura. Välj mellan hemleverans, leverans till postombud eller leverans till arbetsplatsen!

Snabb leverans 1-2 dagar

Lagerförda produkter levereras normalt inom 1-2 arbetsdagar. Vi handlägger ordrar löpande och beställningar lagda före kl. 13 skickas normalt samma dag. Vid mycket hög belastning kan leverans ta någon dag extra.

Tryggt & säkert köp

Vi vill att du som kund ska vara 100% nöjd med ditt köp. Därför erbjuder vi långt öppet köp med fri retur! Det ger dig ett tryggt och säkert köp.

EXPERTEN PÅ BILVÅRDSPRODUKTER

Bilvårdsprodukter och tillbehör utvecklas ständigt - Så även vårt sortiment. Vi testar hela tiden nya produkter för att kunna erbjuda våra kunder det bästa sortimentet inom bilvård. Hos AUTODUDE hittar du marknadens bästa produkter till bra pris. Välkommen till AUTODUDE‘s nätbutik!

AUTODUDE ERBJUDER

  • Marknadens bästa bilvårdsprodukter
  • 60 dagars öppet köp med fri retur
  • Säkra betalningsalternativ
  • Snabb leverans 1-2 dagar
  • Billig frakt
  • Fri frakt när ordervärde överstiger 1199 kr
  • Obs! "PostNord - Hämta hos ombud eller i paketbox"

AUTODUDE’S BUTIK

Vår fysiska butik ligger i Stockholm i samma lokal som butiken Valostore. Här kan du handla våra produkter direkt på plats.

Läs mer

FÖRETAGET BAKOM AUTODUDE

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 12343 Farsta, Sweden

Org. nr: 556974-8238.

BLI AUTODUDE-INSIDER

Var först med att få information om nya produkter, användartips, nya funktioner, kampanjer etc. Nyhetsbrev skickas några gånger per år, oftare under vår- och sommarperioden. Du kan avsäga dig tjänsten när du vill.