Autodude
Nordens största bilvårdsbutik!

Telefon: 08 409 08 901

Butikens öppettider: Mån-Fre 10-17, Lör 10-13

Behandla din nyinköpta bil

★ OBS! På mobilsidan öppnar du bilvårdsguidens meny uppe till vänster bredvid loggan ≡

Direkt från löpande bandet ut på vägarna?

En ny bil doftar, känns och ser fantastisk ut. För att den känslan ska hålla i sig länge är det viktigt att ta väl hand om bilen. Under årens gång repas bilen, ytorna bleknar och blir ingrodda av smuts samtidigt som interiören blir utsatt för alla möjliga prövningar och otrevliga lukter. En dåligt omhändertagen bil tappar sitt värde snabbt, och den splitternya känslan kommer bara vara ett ögonblick.

Man kan däremot sakta ner bilens åldrande med några enkla steg. Det bästa sättet att bibehålla bilens skick och värde är att förhindra slitage.

Att återställa redan skadade ytor till nyskick är betydligt jobbigare och mer tidskrävande än att skydda dem ordentligt från början!

Vad finns det att skydda på en ny bil?

På en ny bil finns det många ytor, både invändiga och utvändiga, som bör skyddas innan de utsätts för de påfrestningar som uppstår när bilen tas i bruk.

Förutom en glänsande lack har bilens yttre andra skyddsvärda ytor. Plastdetaljerna är mycket utsatta och bleknar enkelt i sommarsolens starka UV-strålning. Det är mycket snyggare och trevligare med svart än blek, grånad plast. Samma sak gäller för däcken, och precis som med plasten går det enkelt att ge dem ett skydd som håller de fräscha länge! 

Se produkter för att skydda eller återställa dina detaljer av plast, gummi och vinyl här: Plastbehandling

Bilens invädiga ytor är också viktiga att ta omhand på ett bra sätt, oavsett om det gäller textil- eller läderklädsel. Även på insidan finns det ofta mycket plast- och vinyldelar som ofta utsätts för kraftigt mekaniskt slitage och UV-strålning. Samma gäller för klädseln. Med en smuts- och vattenavstötande impregering kommer ytorna hålla sig rena och fräscha mycket längre. Det gör också att du kan rengöra dem med betydligt skonsammare medel och mindre arbete.

  • Se produkter för skydd eller behandling av läder här: Lädervård
  • Se produkter för skydd eller behandling av textil här: Textilvård

Sammantaget kan vi konstatera att bilen bör skyddas på så många ställen som det går, för att livslängden ska förlängas och värdet bevaras så gott det går. Dessutom är det alltid mycket trevligare att slå sig ner bakom ratten i en ren och fräsch bil!

Skydda lacken

Lacken är det första du bör tänka på att skydda. Med ett lackskydd eller vax förhindrar du enkelt korrosion, blekning och tvättrepor från att bildas. För en splitterny bil rekommenderar vi att man applicerar en lackförsegling. Med det får man ett långvarigt och stryktåligt skydd som förhindrar repbildning och ett skydd som står emot starka kemikalier och föroreningar. Lackförseglingar gör sig som allra bäst på nya bilar, eftersom de kräver en lack i toppskick för att fungera optimalt. Att lägga en lackförsegling har på senare år blivit mycket enkelt, även för nybörjare. Kika in den mycket användarvänliga serien lackförseglingar från populära GYEON här: Gyeon EVO

Om du har en ny bil räcker det med en skonsam tvätt för att göra lacken redo för försegling. Du slipper alltså hela processen med att polera för att få lacken i fint skick! Om du inte vill applicera lackförseglingen på egen hand är det en bra idé att ta hjälp av en rekondfirma. Med en ny lack slipper du också alla extrakostnader som det brukar innebära att göra lacken redo för försegling!

OBS! Om du inte känner för att applicera en lackförsegling får man givetvis ett fullgott skydd med ett traditionellt vax också. Med ett vax tillkommer oftast en del extraarbete då du kommer behöva lägga på nytt vax med jämna mellanrum då det har en sämre hållbarhet.

Skydda plast och gummi

Plast och gummi bör också behandlas medan den är i fabriksnytt skick. Blekta plastdetaljer kan få en bil att se sliten och gammal ut på nolltid. En högkvalitativ plastbehandling eller plastförsegling skyddar plasten i upp till ett år från blekning orsakad av UV-strålning. Plastbehandling är mycket lätt att lägga på själv och behöver inte göras av ett proffs. Här hittar du produkter för att skydda plasten.

Oskyddade däck tenderar också att blekna väldigt fort. Återigen är det UV-strålningen som är boven i dramat, men med rätt skydd kan du hålla däcken snygga hur länge som helst. Marknadens bästa däckförseglingar är vattenavstötande och skyddar mot UV-strålning i upp till ett år. Här hittar du alla våra produkter för att skydda däck och gummi.

Skydda bilens interiör

Speciellt ur förarens synvinkel är det interiören som får bilen att kännas antigen ny eller gammal. Om det är rent och fint invändigt är det en trevligare upplevelse att köra varje gång! Att skydda bilens invändiga ytor är mycket enkelt, och det är svårt att göra några allvarliga fel. Vinterns fukt, sommarens UV-strålning och mekanisk påfrestning året runt (för att inte tala om passagerarnas förmåga till att stöka ner) är sådant som kan förstöra nybilskänslan snabbt.

Instrumentbrädan och andra plastdetaljer bör behandlas med silikonfria plastbehandlingsmedel. På så sätt förhindrar man blekning och får ett smuts- och vattenavstötande lager som underlättar rengöringen i framtiden. Produkter för invändiga plast- och vinyldetaljer hittar du här.

Har du textilklädsel i bilen är det bra att skydda den omedelbart, eftersom den annars börjar dra till sig damm, fukt och bakterier direkt. De bästa textilimpregneringarna kan till och med få hushållspapper att bli vattenavstötande – dessa bör du använda. Textilimpregneringen skyddar från vatten och smuts och underlättar framtida rengöring. Här hittar du vårt sortiment av textilvårdsprodukter.

Har du lädersäten rekommenderar vi också att skydda dem. Om det dessutom är äkta läder i din bil är det viktigt att återuppliva det med näringsämnen med jämna mellanrum. Här hittar du en hel artikelserie om hur du tar hand om äkta läder, ytbehandlat läder och konstläder (kom ihåg att kolla i menyn till vänster för att hitta underartiklarna). Du hittar produkter för läder här.

Enkel shopping

Hos oss betalar du tryggt och enkelt med Klarna, Swish, banköverföring och de vanligaste konto- och kreditkorten. Vi levererar även till företag med Klarna-faktura. Välj mellan hemleverans, leverans till postombud eller leverans till arbetsplatsen!

Snabb leverans 1-2 dagar

Lagerförda produkter levereras normalt inom 1-2 arbetsdagar. Vi handlägger ordrar löpande och beställningar lagda före kl. 13 skickas normalt samma dag. Vid mycket hög belastning kan leverans ta någon dag extra.

Tryggt & säkert köp

Vi vill att du som kund ska vara 100% nöjd med ditt köp. Därför erbjuder vi långt öppet köp med fri retur! Det ger dig ett tryggt och säkert köp.

EXPERTEN PÅ BILVÅRDSPRODUKTER

Bilvårdsprodukter och tillbehör utvecklas ständigt - Så även vårt sortiment. Vi testar hela tiden nya produkter för att kunna erbjuda våra kunder det bästa sortimentet inom bilvård. Hos AUTODUDE hittar du marknadens bästa produkter till bra pris. Välkommen till AUTODUDE‘s nätbutik!

AUTODUDE ERBJUDER

  • Marknadens bästa bilvårdsprodukter
  • 60 dagars öppet köp med fri retur
  • Säkra betalningsalternativ
  • Snabb leverans 1-2 dagar
  • Billig frakt
  • Fri frakt när ordervärde överstiger 1199 kr
  • Obs! "PostNord - Hämta hos ombud eller i paketbox"

AUTODUDE’S BUTIK

Vår fysiska butik ligger i Stockholm i samma lokal som butiken Valostore. Här kan du handla våra produkter direkt på plats.

Läs mer

FÖRETAGET BAKOM AUTODUDE

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 12343 Farsta, Sweden

Org. nr: 556974-8238.

BLI AUTODUDE-INSIDER

Var först med att få information om nya produkter, användartips, nya funktioner, kampanjer etc. Nyhetsbrev skickas några gånger per år, oftare under vår- och sommarperioden. Du kan avsäga dig tjänsten när du vill.