Autodude
Nordens största bilvårdsbutik!

Telefon: 08 409 08 901

Butikens öppettider: Mån-Fre 10-17, Lör 10-13

Borttagning av emblem

★ OBS! På mobilsidan öppnar du bilvårdsguidens meny uppe till vänster bredvid loggan ≡

Genom att ta bort emblemet kan man ibland få en snyggare look på bilens bakdel. Om du gör det på rätt sätt blir det inga som helst skador på lacken. Att ta bort emblemet kan också underlätta rejält vid polering, eftersom du slipper navigera dig runt det med polermaskinen. Men om du skulle ångra dig är det självklart lätt att klistra tillbaka emblemet på plats!

Emblemborttagning är mycket enkelt om du har rätt medel och verktyg till hands. För att lossa själva emblemen kan man använda en tunn och slitstark tråd eller lina – fiskelina fungerar utmärkt – och lirka den under emblemet. Den svåra delen är däremot att ta bort limmet utan att skada lacken. I detta fall har man nytta av starka lösningsmedel, t.ex. tjärlösare som fungerar utmärkt för det här ändamålet. Det viktigaste är att låta medlet göra jobbet – ett bra lösningsmedel mjukar upp limmet riktigt ordentligt och gör att det enkelt kan skrapas av med en silikonspatel. Om du inte redan har verktygen och medlen som behövs, och vill köpa allt i ett paket, kan du kolla in Soft99 Emblem Remover Kit.

När limmet är borttaget från lacken är det klappat och klart i de flesta fall! Ibland kan lacken under emblemet vara i lite fräschare skick än den omgivande lacken, vilket gör att det skapas en tydlig gräns som kan se ganska tråkig ut. För att råda bot på det rekommenderar vi lätt polering. Om du inte har utrustningen som krävs för maskinpolering kan du alltid lösa det för hand också. Läs mer om polering här!

Autodudes instruktioner för emblemborttagning

 1. Rengör noggrant runt emblemet för att minska risken för repor.
 2. Ta ca. en halv meter lina och låt den glida med långa drag mellan emblemet och lacken. Ta bara bort ett emblem åt gången.
 3. Spraya tjärlösningsmedel (t.ex. ValetPRO Citrus Tar & Glue Remover) på limmet. Ett tips är att täcka ytan med lite papper, och spraya ännu mer medel ovanpå pappret. Låt det verka i ca. 5-10 minuter så att limmet mjuknar.
 4. Ta bort det uppmjukade limmet med en silikonspatel, genom att skrapa mjukt. Om limmet fortfarande är hårt, upprepa steg 3. Var också noga med att inte ta i för mycket. Kom ihåg – medlet ska göra jobbet!
 5. När limresterna har skrapats av rengör du ytan noggrant med en djuprengöring (t.ex. IPA) och mikrofiberduk.
 6. Vid behov kan du polera bort "gränserna" från lacken.

Enkel shopping

Hos oss betalar du tryggt och enkelt med Klarna, Swish, banköverföring och de vanligaste konto- och kreditkorten. Vi levererar även till företag med Klarna-faktura. Välj mellan hemleverans, leverans till postombud eller leverans till arbetsplatsen!

Snabb leverans 1-2 dagar

Lagerförda produkter levereras normalt inom 1-2 arbetsdagar. Vi handlägger ordrar löpande och beställningar lagda före kl. 13 skickas normalt samma dag. Vid mycket hög belastning kan leverans ta någon dag extra.

Tryggt & säkert köp

Vi vill att du som kund ska vara 100% nöjd med ditt köp. Därför erbjuder vi långt öppet köp med fri retur! Det ger dig ett tryggt och säkert köp.

EXPERTEN PÅ BILVÅRDSPRODUKTER

Bilvårdsprodukter och tillbehör utvecklas ständigt - Så även vårt sortiment. Vi testar hela tiden nya produkter för att kunna erbjuda våra kunder det bästa sortimentet inom bilvård. Hos AUTODUDE hittar du marknadens bästa produkter till bra pris. Välkommen till AUTODUDE‘s nätbutik!

AUTODUDE ERBJUDER

 • Marknadens bästa bilvårdsprodukter
 • 60 dagars öppet köp med fri retur
 • Säkra betalningsalternativ
 • Snabb leverans 1-2 dagar
 • Billig frakt
 • Fri frakt när ordervärde överstiger 1199 kr
 • Obs! "PostNord - Hämta hos ombud eller i paketbox"

AUTODUDE’S BUTIK

Vår fysiska butik ligger i Stockholm i samma lokal som butiken Valostore. Här kan du handla våra produkter direkt på plats.

Läs mer

FÖRETAGET BAKOM AUTODUDE

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 12343 Farsta, Sweden

Org. nr: 556974-8238.

BLI AUTODUDE-INSIDER

Var först med att få information om nya produkter, användartips, nya funktioner, kampanjer etc. Nyhetsbrev skickas några gånger per år, oftare under vår- och sommarperioden. Du kan avsäga dig tjänsten när du vill.