Autodude
Nordens största bilvårdsbutik!

Telefon: 08 409 08 901

Butikens öppettider: Mån-Fre 10-17, Lör 10-13

Felsökningsguide för foam lance

Om du upplever problem med din foam lance så kan det bero på att du har fel storlek på flödesadaptern, eller att det har hamnat smuts någonstans i din foam lance. Har du för liten flödesadapter så kan det göra att högtryckstvätten hackar eller pulserar, om du har för stor flödesadapter så kommer skummet att bli väldigt rinnigt.

Kommer det inget vatten eller skum, eller om det inte blir något tryck i skummet så att det bara rinner ut, så kan det bero på att filtret har blivit igensatt av smuts eller annat, eller att något har fastnat i flödesadaptern. För att göra rent flödesadaptern skruvar du av adaptern, där bakom sitter flödesadaptern. Skruva ur den och gör rent ordentligt. Om den är ren och fin och din foam lance fortfarande inte fungerar som den ska kan det vara filtret som är igensatt. Här kan du se och följa våra guide till hur man enkelt kontrollerar filtret och vid behov även byter det. Nytt filter hittar du här. www.autodude.se/produkt/foam_lance_mesh.

I denna guide visar vi hur man byter filter på en Foam Lance Dr Dirt G1. För Foam Lance PRO ser det lite annorlunda ut, men där räcker det med att ta av höljet och ta ut den vita plasthylsan för att komma åt filtret som sitter längst in i själva höljet. Där behöver du alltså inte göra steg 3.

Steg 1 - Ta ur metallsprinten

Använd en hammare och en skruvmejsel eller likande och knacka försiktigt ut den lilla metallpinnen som går genom munstycket på din Foam Lance.

Steg 2 - Ta bort höljet

När metallsprinten är borttagen kan du dra av höljet på foam lance.

Steg 3

Här innanför sitter filtret. Ta en skiftnyckel och skruva isär den inringade delen.

Steg 4

Knacka ur filtret. Kontrollera om det verkar vara smutsigt. Om det går så försök att göra rent det, om det inte går att få helt rent kan du behöva byta ut filtret mot ett nytt.

 

Steg 5 - Montera ihop allt igen

Sätt i filtret, se till att det sitter rakt och att det sitter så långt in det går. Sedan är det bara att montera ihop allt igen, sätta tillbaka höljet och knacka tillbaka sprinten. Om du fortfarande inte får ordning på din foam lance så tveka inte att kontakta vår kundtjänst.

Rengöring och byte av flödesadapter

Att ta bort flödesadapter är en enkel process: skruva loss den förmonterade flödesadaptern som sitter på baksidan av Foam Lancen (adaptern sitter hårt, på grund av tätningarna), varefter adaptern kan ses bakifrån (se bild nedan). Den förmonterade flödesadaptern kan skruvas loss med en platt skruvmejsel. Därefter kan flödesadaptern rengöras, eller bytas till lämplig storlek.

Nedanstående specifikationer är endast riktlinjer. Försök att alltid ha så liten flödesadapter som möjligt. Ju mindre desto bättre. Är ditt skum vattnigt, testa en storlek mindre på flödesadaptern även om specifikationen säger annat.

 • 1,1 mm - mindre än 6 liter per minut
 • 1,2 mm - 6-10 liter per minut (standardmunstycke i skummaren)
 • 1,4 mm - 10-13 liter per minut
 • 1,6 mm - 13-16 liter per minut
 • 1,8 mm - 16-19 liter per minut

Flödesadaptrar hittar du här: Flödesadapter till Foam Lance Dr Dirt 

Enkel shopping

Hos oss betalar du tryggt och enkelt med Klarna, Swish, banköverföring och de vanligaste konto- och kreditkorten. Vi levererar även till företag med Klarna-faktura. Välj mellan hemleverans, leverans till postombud eller leverans till arbetsplatsen!

Snabb leverans 1-2 dagar

Lagerförda produkter levereras normalt inom 1-2 arbetsdagar. Vi handlägger ordrar löpande och beställningar lagda före kl. 13 skickas normalt samma dag. Vid mycket hög belastning kan leverans ta någon dag extra.

Tryggt & säkert köp

Vi vill att du som kund ska vara 100% nöjd med ditt köp. Därför erbjuder vi långt öppet köp med fri retur! Det ger dig ett tryggt och säkert köp.

EXPERTEN PÅ BILVÅRDSPRODUKTER

Bilvårdsprodukter och tillbehör utvecklas ständigt - Så även vårt sortiment. Vi testar hela tiden nya produkter för att kunna erbjuda våra kunder det bästa sortimentet inom bilvård. Hos AUTODUDE hittar du marknadens bästa produkter till bra pris. Välkommen till AUTODUDE‘s nätbutik!

AUTODUDE ERBJUDER

 • Marknadens bästa bilvårdsprodukter
 • 60 dagars öppet köp med fri retur
 • Säkra betalningsalternativ
 • Snabb leverans 1-2 dagar
 • Billig frakt
 • Fri frakt när ordervärde överstiger 1199 kr
 • Obs! "Hämta hos ombud eller i paketbox"

FÖRETAGET BAKOM AUTODUDE

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 123 43 Farsta

Org. nr: 556974-8238.

AUTODUDE’S BUTIK

Vår fysiska butik ligger i Stockholm i samma lokal som butiken Valostore. Här kan du handla våra produkter direkt på plats.

Läs mer

BLI AUTODUDE-INSIDER

Var först med att få information om nya produkter, användartips, nya funktioner, kampanjer etc. Nyhetsbrev skickas några gånger per år, oftare under vår- och sommarperioden. Du kan avsäga dig tjänsten när du vill.