ValetPRO
King Carthur
Soft99
Dodo Juice
Collinite
Gtechniq
Rupes
Sonax
Meguiars
Autoglym
Padboys
Mothers
Dr Dirt
Gyeon
tershine
Wheel Woolies
Bilt Hamber
Mirka
Chemical Guys
Angelwax
Furniture Clinic
Menzerna
Flex
Tokya
Poorboys
Kränzle
Nilfisk
Kwazar
Selaclean
Rain-X
Trico
QUIXX
Simoniz
Nanolex
Auto Finesse
Kärcher
Turtle Wax
Armor All
Macserien
Mafra
Shine Mate
Little Joe
Grace Mate Poppy

Frakt från:

59kr

 

Fri frakt vid
order från 1200kr:

0kr


Fri retur (60 dagar):

0kr

Komplett Bilvårdsguide (meny till vänster ≡)

★ OBS! På mobilsidan öppnar du bilvårdsguidens meny uppe till vänster bredvid loggan ≡

Visste du att bilvård, biltvätt och polering kan vara både enkelt och kul?

När du blir bekant med bilvård kommer inte handtvätt av bilen längre kännas svårt och tråkigt. Dessutom kommer din bil få ett snyggare utseende!

Det viktigaste är att undvika misstag – läs detta först!

Till att börja med – tvätta inte din bil utan att veta vad du gör. Använder man fel metod, produkt eller verktyg kommer det bara leda till att du orsakar mer skador och repor på lacken. Det är lämpligt att påpeka varför vi inte rekommenderar att tvätta bilen i en biltvätt på bensinstationen – läs om det här.

Genom att följa våra guider och göra rätt från början, så krävs varken mycket tid, dyr utrustning eller djup kunskap inom bilvård för att alltid kunna ha en ren bil. Det är lättare och roligare än vad du tror!

Tumregeln – gnugga inte smuts mot lacken! Smuts, som ofta är sand eller småsten, kommer bara orsaka mer små repor. Det värsta du kan göra är att gnugga med en svamp. En svamp klarar inte av att suga upp sanden, och därmed kommer sanden ligga mot ytan och repa lacken.

=> Se Autodudes bästa produkter inom bilvård här

<= Läs mer till vänster här under varje kategori om instruktioner och bilvård

Låt medlet göra jobbet! – Rätt medel på rätt ställe

Har du någon gång tröttnat på att tvätta bilen när smutsen vägrar lossna? I många butiker finns det så kallade "All in one"-bilschampon som lovar att det ska avlägsna allt smuts och i vissa fall även lägga på ett skyddande lager. Dessvärre är inte dessa lika effektiva som om man har eget medel for olika typer av smuts. Med rätt produkter, rätt medel och rätt metoder kommer biltvätt och underhåll bli till en barnlek!

Låt medlet göra jobbet, så sparar du tid, får bättre resultat och skyddar lacken. Till exempel kan tjärborttagningsmedel jobba sig genom tjärfläcken och den kommer avlägsnas enkelt. Med rätt medel är det inte nödvändigt att försöka gnugga bort smuts, och därmed uppstår inga nya repor.

Förtvätt – biltvättens viktigaste steg?

Glöm aldrig att förtvätta bilen, även om bilen inte verkar vara särskilt smutsig. Syftet med förtvätt är att ta bort all smuts som kan avlägsnas utan att behöva gnugga. Förtvätten förbereder inför handtvätten. Detta hjälper mycket för att undvika repor. => Guide: Grundlig rengöring av bilen.

=> Se Autodudes bästa produkter inom bilvård här


Utforska Autodudes tips – använd rätt produkter – din bil kommer tacka dig!

Dessa sidor innehåller mycket bra guider och tips om bilvård och dess olika steg, metoder och produkter. En del information är mer djupgående än annan, och du väljer själv vilken nivå som passar ditt behov.

Trevlig läsning och biltvätt önskar vi på Autodude!

Kommentera denna artikel

Visa information om Service

Tryggt att handla

Hos oss handlar du tryggt och vi erbjuder enbart säkra betalningsalternativ. Autodude är ett svensk-registrerat bolag med eget lager och yrkeskunnig personal i Stockholm.

Snabb leverans 1-2 dagar

Lagerförda produkter levereras inom 1-2 arbetsdagar. Vi handlägger order löpande och beställningar lagda före kl. 14 skickas normalt samma dag.

100% Nöjd Kund-garanti

Beställ nu och kontrollera produkten hemma. 100% Nöjd kundgaranti! Öppet köp i 60 dagar med fri retur och byte. Det ger dig ett tryggt och säkert köp.