Autodude

Nordens största bilvårdsbutik!

Telefon: 08 409 08 900

Butikens öppettider: Mån-Tors 10-18, Fre 10-17

Bilvårdsguide: Varför ska man tvätta bilen?

★ OBS! På mobilsidan öppnar du bilvårdsguidens meny uppe till vänster bredvid loggan ≡

Att tvätta sin bil är en av de viktigaste punkterna när det gäller underhåll av bilen. Speciellt i Sverige, där bilar utsätts för vägsalt och luftföroreningar under stora delar av året. En bil som man väl tar hand om och håller ren behåller sitt värde och är mycket trevligare att titta på. En väl omhändertagen bil är också ett tecken på att den har en noggrann ägare.

Man bör tvätta sin bil minst varannan vecka eller vid behov. Detta skyddar bilens lack mot yttre påfrestningar som t.ex. UV-strålning, regn, luftföroreningar, svavel från regn och vatten. Den tidiga vårsolen har en skadlig effekt på en smutsig bil. Slask blandat med vatten, sand och vägsalt är inte bra för lacken på din bil.

Särskilt på vintern är det viktigt med regelbunden tvätt av bilen eftersom vägsaltet och hög luftfuktighet skapar större risk för korrosion. Från bland annat dubbarna på vinterdäcken och bromsarna, lossnar små metallspån som blir luftburna och i sin tur sedan fastnar på bilens lack, vilket kan leda till korrosion (rost).
Du bör vaxa din bil, om möjligt, minst en gång per vinter. Det hindrar smuts från att fastna och skapar även en skyddande hinna på lacken. Det medför att rengöringen blir mycket enklare! Moderna vax kan klara av att skydda din bil hela vintern.

En ren bil kommer även att öka trafiksäkerheten. Rena lampor och reflektorer har bättre effekt än smutsiga. Rena speglar och fönster kommer förbättra synen ut ur bilen.
Genom att hålla bilen ren kommer det bli lättare att upptäcka eventuella skador såsom repor, bucklor eller stenskott.
Underhåller man sin bil på rätt sätt så håller den längre, vilket gör att mindre delar behöver bytas. Det är både skonsamt för miljön och plånboken.

Men inte minst, en ren bil ser fantastisk ut!

SE ALLA VÅRA BILVÅRDSPRODUKTER - KLICKA HÄR!

Nya produkter

Produkter utvecklas och förbättras ständigt - precis som vårt produktsortiment - Hos oss hittar du både de senaste produkterna och klassiska favoriter från flera välkända varumärken.

Snabb leverans 1-2 dagar

Lagerförda produkter levereras inom 1-2 arbetsdagar. Vi handlägger order löpande och beställningar lagda före kl. 13 skickas normalt samma dag.

100% Nöjd Kund-garanti

Beställ nu och testa produkten hemma. 100% Nöjd kundgaranti! Öppet köp i 30 dagar med fri retur och byte. Det ger dig ett tryggt och säkert köp.

EXPERTEN PÅ BILVÅRDSPRODUKTER

Bilvårdsprodukter och tillbehör utvecklas ständigt - Så även vårt sortiment. Vi testar hela tiden nya produkter för att kunna erbjuda våra kunder det bästa sortimentet inom bilvård. Hos AUTODUDE hittar du marknadens bästa produkter till bra pris. Välkommen till AUTODUDE‘s nätbutik!

AUTODUDE ERBJUDER

  • Marknadens bästa bilvårdsprodukter
  • 60 dagars öppet köp med fri retur
  • Säkra betalningsalternativ
  • Snabb leverans 1-2 dagar
  • Billig frakt
  • Fri frakt på order över 1199 kr

FÖRETAGET BAKOM AUTODUDE

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 123 43 Farsta

Org. nr: 556974-8238.

AUTODUDE’S BUTIK

Vår fysiska butik ligger i Stockholm i samma lokal som butiken Valostore. Här kan du handla våra produkter direkt på plats.

Läs mer

BLI AUTODUDE-INSIDER

Var först med att få information om nya produkter, användartips, nya funktioner, kampanjer etc. Nyhetsbrev skickas några gånger per år, oftare under vår- och sommarperioden. Du kan avsäga dig tjänsten när du vill.