Autodude

Nordens största bilvårdsbutik!

Telefon: 08 409 08 900

Butikens öppettider: Mån-Tors 10-18, Fre 10-17

Utrustning och verktyg

Med rätt utrustning, tillbehör och verktyg blir det enkelt och bekvämt att tvätta bilen!

Bilvårdsprodukter produceras över hela världen och utbudet av varumärken är oändligt. Varje del av biltvätten kräver sitt egna medel för just den typen av smuts. Autodude strävar alltid efter att ge en bra vägledning till vad som är ett lämpligt altenativ för dig.

Produkterna i Autodudes sortiment är handplockade för att vi ska kunna erbjuda marknadens bästa produkter inom bilvård. Vi övervakar ständigt trender inom branschen och testar nya produkter för att erbjuda våra kunder det absolut bästa!

Högtryckstvätt

 • En högtryckstvätt är ett viktigt verktyg i flera delar av biltvätten. Högtryckstvätten levererar en kraftig stråle med vatten i högt tryck. Högtryckstvätten är ett oslagbart verktyg vid förtvätt och sköljning.
 • Även vid användning av skumlans (foam lance) är en högtryckstvätt nästan ett måste. Det går använda skumlans utan en högtryckstvätt men skumskiktet som produceras då blir inte lika tjockt. Även om mängden tvättmedel kan vara densamma, så kommer en högtrycktvätt producera mer och effektivare skum.

Foam lance / Skumlans

 • Foam lance används i samband med förtvätten. Munstycket blandar rengöringsmedel med vatten i rätt utspädning och skapar ett rikligt skum, likt raklödder. Fördelen med en skumbaserad förtvätt är att medlet inte rinner av från ytan eller torkar lika snabbt. Det ligger kvar och verkar längre, vilket gör att smutsen löses upp och lossnar lättare.
 • Skumlans används fördelaktigen med en högtryckstvätt men går även att använda med en vanlig trädgårdsslang. Det finns även produkter som kan skapa skum utan extern vattentillförsel. Överlägset bäst av dessa är att använda en högtryckstvätt.

Hink och smutsavskiljande raster

 • Hink är ett mycket viktigt redskap under bilens handtvätt. När man använder hinken rekommenderar vi att även använda ett smutsavskiljande raster, även kallat "Grit Guard" eller "Scratch Shield".
 • Vi rekommenderar starkt att man använder sig av två hinkar med smutsavskiljande raster. I den ena hinken har man rengöringsmedel, i denna hink sänker man ned sin tvätthandske och man är nu redo att handtvätta bilen. När tvätthandsken blir smutsig sköljer man den i en separat hink med enbart vatten i. Tvätthandsken rengörs i denna hink och tack vare det smutsavkiljande rastret stannar smutsen på botten. Efter sköljningen har man en ren handske som utan problem kan sänkas ner i hinken med rengöringsmedel, och man är redo att tvätta bilen igen utan risk att skapa nya repor. Denna metod kallas för tvåhinksmetoden (2BM = Two bucket method).
 • Dessutom rekommenderar vi att man använder sig av en egen hink till enbart fälgarna, eftersom hjulen nästan alltid är de smutsigaste områdena på bilen.

Tvätthandskar

 • I jämförelse med en traditionell svamp är en tvätthandske mycket skonsammare mot lacken. En svamp riskerar att skapa nya repor på din bil. Vi rekommenderar istället en tvätthandske som låter smutsen åka in i dess material och ligger inte kvar på ytan som ett sandpapper.
 • Tvätthanskar tillverkas i mikrofiber och i naturlig ull (oftast fårull).
 • Mikrofiberhandskar kan användas med lösningsbaserade rengöringsmedel, men fårullshandskar kan inte stå emot lösningsmedlet.
 • I jämförelse med traditionella svampar kan tvätthandskar absorbera en betydligt större mängd vatten och rengöringsmedel, vilket i sin tur möjliggör att man kan tvätta större områden i taget.

Borstar och penslar

 • En borste eller pensel kan användas om man vill öka effekten av medlet som man har använt. Man kan även använda det för att säkerställa att alla delar täcks av rengöringsmedlet.
 • Det finns många användningsområden för en borste/pensel. Vi rekommenderar att du alltid använder en viss borste till samma ändamål. Till exempel bör du inte använda borsten som du använder för att rengöra bilen invändigt till bilens yttre delar, och vice versa.

Polermaskin

 • När man polerar med polermaskin så slipar/skär man bort det översta lagret av lacken. Detta tar bort mindre repor i lacken och återställer bleknad färg, och därmed får du tillbaka bilens urspungliga färg och glans.
 • Polermaskiner kan delas in i två kategorier, roterande och oscillerande.
 • Roterande polermaskiner roterar runt sin egen axel och ger snabbare och mer effektiv avverkning. De medför dock större risk för att man "bränner" och skadar lacken om man inte vet säkert hur man hanterar den. En oscillerande polermaskin kör långsammare, men för nybörjaren rekommenderar vi denna då den är säkrare att använda.
 • Det finns även två typer av oscillerande maskiner, tvångsroterande och friroterande (vilket inte syftar på den oscillerande rörelsen utan på rotationen av fästplattan). Skillnaden mellan dessa är att den tvångsroterande roterar tillsammans med den oscillerande rörelsen, även om du sätter tryck på maskinen. I den friroterande slutar dynan att rotera (medan den oscillerande rörelsen fortsätter) när du lägger tillräckligt tryck på maskinen.

Nya produkter

Produkter utvecklas och förbättras ständigt - precis som vårt produktsortiment - Hos oss hittar du både de senaste produkterna och klassiska favoriter från flera välkända varumärken.

Snabb leverans 1-2 dagar

Lagerförda produkter levereras inom 1-2 arbetsdagar. Vi handlägger order löpande och beställningar lagda före kl. 13 skickas normalt samma dag.

100% Nöjd Kund-garanti

Beställ nu och testa produkten hemma. 100% Nöjd kundgaranti! Öppet köp i 30 dagar med fri retur och byte. Det ger dig ett tryggt och säkert köp.

EXPERTEN PÅ BILVÅRDSPRODUKTER

Bilvårdsprodukter och tillbehör utvecklas ständigt - Så även vårt sortiment. Vi testar hela tiden nya produkter för att kunna erbjuda våra kunder det bästa sortimentet inom bilvård. Hos AUTODUDE hittar du marknadens bästa produkter till bra pris. Välkommen till AUTODUDE‘s nätbutik!

AUTODUDE ERBJUDER

 • Marknadens bästa bilvårdsprodukter
 • 60 dagars öppet köp med fri retur
 • Säkra betalningsalternativ
 • Snabb leverans 1-2 dagar
 • Billig frakt
 • Fri frakt på order över 1199 kr

FÖRETAGET BAKOM AUTODUDE

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 123 43 Farsta

Org. nr: 556974-8238.

AUTODUDE’S BUTIK

Vår fysiska butik ligger i Stockholm i samma lokal som butiken Valostore. Här kan du handla våra produkter direkt på plats.

Läs mer

BLI AUTODUDE-INSIDER

Var först med att få information om nya produkter, användartips, nya funktioner, kampanjer etc. Nyhetsbrev skickas några gånger per år, oftare under vår- och sommarperioden. Du kan avsäga dig tjänsten när du vill.