ValetPRO
King Carthur
Soft99
Dodo Juice
Collinite
Gtechniq
Rupes
Sonax
Meguiars
Autoglym
Padboys
Mothers
Dr Dirt
Gyeon
tershine
Wheel Woolies
Bilt Hamber
Mirka
Chemical Guys
Angelwax
Furniture Clinic
Menzerna
Flex
Tokya
Poorboys
Kränzle
Nilfisk
Kwazar
Selaclean
Rain-X
Trico
QUIXX
Simoniz
Nanolex
Auto Finesse
Kärcher
Turtle Wax
Armor All
Macserien
Mafra
Shine Mate
Little Joe
Grace Mate Poppy

Frakt från:

59kr

 

Fri frakt vid
order från 1200kr:

0kr


Fri retur (60 dagar):

0kr

Varför ska man tvätta bilen? Allmän information om bilvård

★ OBS! På mobilsidan öppnar du bilvårdsguidens meny uppe till vänster bredvid loggan ≡

Att tvätta sin bil är en av de viktigaste punkterna när det gäller underhåll av bilen. Speciellt i Sverige, där bilar utsätts för vägsalt och luftföroreningar under stora delar av året. En bil som man väl tar hand om och håller ren behåller sitt värde och är mycket trevligare att titta på. En väl omhändertagen bil är också ett tecken på att den har en noggrann ägare.

Man bör tvätta sin bil minst varannan vecka eller vid behov. Detta skyddar bilens lack mot yttre påfrestningar som t.ex. UV-strålning, regn, luftföroreningar, svavel från regn och vatten. Den tidiga vårsolen har en skadlig effekt på en smutsig bil. Slask blandat med vatten, sand och vägsalt är inte bra för lacken på din bil.

Särskilt på vintern är det viktigt med regelbunden tvätt av bilen eftersom vägsaltet och hög luftfuktighet skapar större risk för korrosion. Från bland annat dubbarna på vinterdäcken och bromsarna, lossnar små metallspån som blir luftburna och i sin tur sedan fastnar på bilens lack, vilket kan leda till korrosion (rost).
Du bör vaxa din bil, om möjligt, minst en gång per vinter. Det hindrar smuts från att fastna och skapar även en skyddande hinna på lacken. Det medför att rengöringen blir mycket enklare! Moderna vax kan klara av att skydda din bil hela vintern.

En ren bil kommer även att öka trafiksäkerheten. Rena lampor och reflektorer har bättre effekt än smutsiga. Rena speglar och fönster kommer förbättra synen ut ur bilen.
Genom att hålla bilen ren kommer det bli lättare att upptäcka eventuella skador såsom repor, bucklor eller stenskott.
Underhåller man sin bil på rätt sätt så håller den längre, vilket gör att mindre delar behöver bytas. Det är både skonsamt för miljön och plånboken.

Men inte minst, en ren bil ser fantastisk ut!

SE ALLA VÅRA BILVÅRDSPRODUKTER - KLICKA HÄR!

Kommentera denna artikel

Visa information om Service

Tryggt att handla

Hos oss handlar du tryggt och vi erbjuder enbart säkra betalningsalternativ. Autodude är ett svensk-registrerat bolag med eget lager och yrkeskunnig personal i Stockholm.

Snabb leverans 1-2 dagar

Lagerförda produkter levereras inom 1-2 arbetsdagar. Vi handlägger order löpande och beställningar lagda före kl. 14 skickas normalt samma dag.

100% Nöjd Kund-garanti

Beställ nu och kontrollera produkten hemma. 100% Nöjd kundgaranti! Öppet köp i 60 dagar med fri retur och byte. Det ger dig ett tryggt och säkert köp.