Autodude
Nordens största bilvårdsbutik!

Telefon: 08 409 08 901

Butikens öppettider: Mån-Fre 10-17, Lör 10-13

Extra tillbehör och hjälpmedel som används för polering

Belysning

Bra belysning är viktigt för att se olika repor, samt resultatet. Olika typer av lampor ser olika repor bättre än andra. Detta beror på ljusets färgtemperatur som lampan producerar.
Generellt kan man säga att ljus från en halogenlampa visar större repor lättare än ett kallare ljus från en LED lampa. LED används för att visa de finaste repor, som hologram. Men det bästa ljuset är givetvis natururligt ljus, solen, som visar både hologram och djupare repor, samt resultatet bäst.

Tjockleksmätare

Med en tjockleksmätare kan man mäta tjockleken på färgen eller lacken, så man vet om den är tillräcklig för polering. Dessutom kan man ta reda på om bilen har målats om. Mätningarna måste göras på hela bilen, och helst några gånger per panel, så man får ett medelvärde av tjockleken. Tjockleken av lacken kan endast göras på ytor av metall, alltså kan inte tjockleken på plastfronten mätas.

Generellt kan man säga att om lacken har en tjocklek på 70-170 mikrometer är det originallack och över 170 mikrometer är ytan målad igen. Originallacken har olika lager, grundfärg (30-70 mikrometer), ytfärg (10-30 mikrometer) och klarlack (30-70 mikrometer). På äldre bilar kan klarlacken saknas, då är ytfärgen det översta lagret. Tjockleken är ofta då ungefär som grundfärgen.

Om tjockleken på lacken är runt 120 mikrometer, kan du polera utan att oroa dig för att polera genom klarlacken. Är tjockleken däremot runt 70-80 mikrometer måste du ta reda på om det finns tillräckligt med klarlack.
Enklast gör du detta genom att mäta på ytor som inte har klarlack, till exempel på insidan av motorhuven eller på insidan av dörrar, och jämföra tjockleken på de ytor som har klarlack. Har en yta inte klarlack, ändras färgen från klar och jämn till en lite mer matt och ojämn yta.

Tillbehör för polering

Enkel shopping

Hos oss betalar du tryggt och enkelt med Klarna, Swish, banköverföring och de vanligaste konto- och kreditkorten. Vi levererar även till företag med Klarna-faktura. Välj mellan hemleverans, leverans till postombud eller leverans till arbetsplatsen!

Snabb leverans 1-2 dagar

Lagerförda produkter levereras normalt inom 1-2 arbetsdagar. Vi handlägger ordrar löpande och beställningar lagda före kl. 13 skickas normalt samma dag. Vid mycket hög belastning kan leverans ta någon dag extra.

Tryggt & säkert köp

Vi vill att du som kund ska vara 100% nöjd med ditt köp. Därför erbjuder vi långt öppet köp med fri retur! Det ger dig ett tryggt och säkert köp.

EXPERTEN PÅ BILVÅRDSPRODUKTER

Bilvårdsprodukter och tillbehör utvecklas ständigt - Så även vårt sortiment. Vi testar hela tiden nya produkter för att kunna erbjuda våra kunder det bästa sortimentet inom bilvård. Hos AUTODUDE hittar du marknadens bästa produkter till bra pris. Välkommen till AUTODUDE‘s nätbutik!

AUTODUDE ERBJUDER

  • Marknadens bästa bilvårdsprodukter
  • 60 dagars öppet köp med fri retur
  • Säkra betalningsalternativ
  • Snabb leverans 1-2 dagar
  • Billig frakt
  • Fri frakt när ordervärde överstiger 1199 kr
  • Obs! "PostNord - Hämta hos ombud eller i paketbox"

AUTODUDE’S BUTIK

Vår fysiska butik ligger i Stockholm i samma lokal som butiken Valostore. Här kan du handla våra produkter direkt på plats.

Läs mer

FÖRETAGET BAKOM AUTODUDE

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 12343 Farsta, Sweden

Org. nr: 556974-8238.

BLI AUTODUDE-INSIDER

Var först med att få information om nya produkter, användartips, nya funktioner, kampanjer etc. Nyhetsbrev skickas några gånger per år, oftare under vår- och sommarperioden. Du kan avsäga dig tjänsten när du vill.