Autodude

Nordens största bilvårdsbutik!

Telefon: 08 409 08 900

Butikens öppettider: Mån-Tors 10-18, Fre 10-17

Polertrissor

Polertrissor

Polertrissor finns i ett antal olika typer bland otaliga tillverkare. De vanligaste rondelltyperna är huvudsakligen ull-, microfiber- och skumtrissor. Här nedan går vi igenom egenskaperna för varje typ.

Ulltrissor

En vanlig missuppfattning är att ulltrissar är den mest skonsamma, på grund av dess mjukhet, men det är faktiskt den som slipar snabbast och kan även ta bort lite djupare repor effektivt. På grund av att ulltrissan slipar så effektivt lämnar den ofta märken efter sig, "hologram", som måste avlägsnas genom en eller till och med två olika kombinationer (trissa och polermedel). Ulltrissans fördelar snabba repborttagninar och låg värmeutveckling jämfört med andra poleringstrissor vid körning under tryck. 

Mikrofibertrissor

Mikrofiberrondell är i första hand avsedda för oscillerande maskiner. De kan användas av roterande, men trissan producera värme snabbt och kan dra obehagligt. Mikrofibertrissan slipar fort, så det är enkelt att få bort djupare repor med en oscillerande maskin, och hologramen som skapas är enkla att ta bort. Mikrofibertrissan lämnar nästan alltid några märken (väldigt fina repor), så man måste avsluta med en snällare, mjukare trissa och polermedel.
Det finns även mikrofibertrissor för finishing, som inte slipar lika mycket, men lämnar en perfekt finish på ytan. Mikrofibertrissor kräver lite mer underhåll. Efter varje yta (säg 40x40cm) måste fibrerna "borstas" upp igen. Vi rekommenderar att även tvätta trissorna frekvent, efter till exempel två dörrar, så att trissan bibehåller dess funktioner.

Skumtrissor

Skumtrissor är den mest kända rondelltypen. Nästan alla tillverkare har dem. De kan ha olika texturer, eller en helt plan yta. Olika texturer har olika användningsområden, eftersom de avlägsnar överskottet och poleringsmedlet. Skumtrissor finns i en mängd olika hårdheter, som slipar olika mycket, allt som används för grövre och djupare repor till en fin ytfinish. Du bör därför tillbringa lite tid att utforska de trissorna. Ett skonsamt medel för finishing tillsammans med en hård skumtrissa kan slipa i ungefär samma utsträckning som en ulltrissa.

Underhåll av trissor

Börja alltid med en ren trissa. Tappar du en på marken måste du tvätta den noggrant under rinnande vatten innan du använder den. Du kan även använda lite tvål för att förbättra rengöringen. När trissan är ren ska vattnet pressas ut (OBS, ej vika, skrynkla eller vridas) så torr som möjligt. Därefter ska den torkas, till exepel genom tryckluft eller på en roterande maskin. Lyft upp maskinen och starta på lite lägre varvtal. Öka sedan succesivt upp till 2500 varv per minut, då bör det mesta av vattnet försvunnit från trissan.
För att torka trissorna med en oscillerande maskin kan du hålla i en mikrofiberduk i handen, och försiktigt polera mot duken till trissans är torr.

=> Se Autodude's olika polertrissor här!

Nya produkter

Produkter utvecklas och förbättras ständigt - precis som vårt produktsortiment - Hos oss hittar du både de senaste produkterna och klassiska favoriter från flera välkända varumärken.

Snabb leverans 1-2 dagar

Lagerförda produkter levereras inom 1-2 arbetsdagar. Vi handlägger order löpande och beställningar lagda före kl. 13 skickas normalt samma dag.

100% Nöjd Kund-garanti

Beställ nu och testa produkten hemma. 100% Nöjd kundgaranti! Öppet köp i 30 dagar med fri retur och byte. Det ger dig ett tryggt och säkert köp.

EXPERTEN PÅ BILVÅRDSPRODUKTER

Bilvårdsprodukter och tillbehör utvecklas ständigt - Så även vårt sortiment. Vi testar hela tiden nya produkter för att kunna erbjuda våra kunder det bästa sortimentet inom bilvård. Hos AUTODUDE hittar du marknadens bästa produkter till bra pris. Välkommen till AUTODUDE‘s nätbutik!

AUTODUDE ERBJUDER

  • Marknadens bästa bilvårdsprodukter
  • 60 dagars öppet köp med fri retur
  • Säkra betalningsalternativ
  • Snabb leverans 1-2 dagar
  • Billig frakt
  • Fri frakt på order över 1199 kr

FÖRETAGET BAKOM AUTODUDE

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 123 43 Farsta

Org. nr: 556974-8238.

AUTODUDE’S BUTIK

Vår fysiska butik ligger i Stockholm i samma lokal som butiken Valostore. Här kan du handla våra produkter direkt på plats.

Läs mer

BLI AUTODUDE-INSIDER

Var först med att få information om nya produkter, användartips, nya funktioner, kampanjer etc. Nyhetsbrev skickas några gånger per år, oftare under vår- och sommarperioden. Du kan avsäga dig tjänsten när du vill.