ValetPRO
King Carthur
Soft99
Dodo Juice
Collinite
Gtechniq
Rupes
Sonax
Meguiars
Autoglym
Padboys
Mothers
Dr Dirt
Gyeon
tershine
Wheel Woolies
Bilt Hamber
Mirka
Chemical Guys
Angelwax
Furniture Clinic
Menzerna
Flex
Microfiber Madness
Tokya
Poorboys
Kränzle
Nilfisk
Kwazar
Selaclean
Rain-X
Trico
QUIXX
Simoniz
Nanolex
Auto Finesse
Kärcher
Turtle Wax
Armor All

Autodude FAQ - Vanliga frågor och svar

Ska jag välja mörkt eller ljust vax (Vax från Soft99)?

På vaxerna som det finns mörkt och ljust val av färg på lacken, är det i praktiken mycket små skillnader, som knappt är märkbara. Du kan använda mörkt vax för ljusa lacker och tvärtom. Om du är osäker på vilken du ska välja, fundera på om du vill ha en djup och mörk glans eller en mer glansig lyster. De mörka ger mer mörkt djup i glansen och de ljusa vaxerna ger en glans med hög lyster.

Ska jag välja Collinite 915 eller 476S?

De största skillnaderna mellan dessa vax är varaktigheten; 915 har en varaktighet på 3-4 månader och 476S har över dubbelt så lång, upp till 12 månader i bästa fall. 915 är mycket bra som sommarvax tack vare sin djupa glans, och 476S är populär på vintern tack vare dess slitstyrka och långa hållbarhet.

Vilken Foam Lance-adapter ska jag ha?

På produktsidan för skumlansen hittar du bilder över de 8 olika adaptrarna som finns. En del adaptrar passar till flera olika märken på högtryckstvättar. Om din högtryckstvätt in nämns så ta bort munstycket på din högtryckstvätt och jämför adaptern där med bilderna på produktsidan så kan du nog så vilken du ska ha.

Varför hackar flödet i min Foam Lance när jag försöker använda den?

Den vanligaste anledningen är att skumlansen har ett för litet munstycke där vattnet ska flöda in. Kontrollera först så det inte sitter skräp eller liknande framför eller i munstycket som kan förhindra att vattnet kan strömma in. Det kan även vara så att flödesadaptern inne i skumlansen är för liten för din högtryckstvätt. Flödesadaptern är belägen precis bakom där adaptern till munstycket sitter. En tillfällig lösning är att sänka trycket/vattenflödet på din högtryckstvätt, men för en permanent lösning krävs det att du ersätter flödesadaptern med rätt storlek, du hittar flödesapatrar här.

Hur applicerar jag vax?

Gemensamt för alla vaxer gäller "less is more". Med det menas att man inte ska lägga på mer vax på lacken än vad som behövs. Det som behövs är bara en tunn hinna av vax. Därefter torkas överflödigt vax bort, så lägger man på mer än en tunn hinna blir det bara slöseri ändå. I vår Bilvårdsguide har vi mer omfattande instruktioner om hur man applicerar vax. Vi rekommenderar att du börja läsa där.

Vilken är den bästa produkten för plast?

Om du är ute efter skydd med lång varaktighet och att återställa färgen på bleknad plast så rekommenderar vi en plastförsegling. Plastförseglingar är mycket enkla att lägga på och kan hålla i åratal. Här är de bästa plastförseglingarna: Gtechniq C4 och Soft99 Nano Hybrid Plastic.

Vad behöver jag för att tvätta bilen?

På vår startsida finns det paket i olika storlekar med utvalda produkter. De innehåller de bästa och mest prisvärda produkterna för att få vad som krävs för att komma igång med biltvätten. Alla paket innehåller produkter för både en grundlig rengöring och för enklare underhållstvätt.

Vad behöver jag för att polera bilens lack?

Vi säljer produkter för polering som passar både nybörjan och den mer erfarne med högre krav. För dig som vill komma igång med polering rekommenderar vi något av de poleringspaketen vi har som innehåller allt som behövs för att komma igång med polering. De paketen innehåller lättanvända polermaskiner och de är mycket prisvärda!

Hur vårdar jag min bil?

I vår Bilvårdsguide har vi samlat in mycket instruktioner för all steg i bilvården, inklusive de mest krävande delarna. Vi rekommenderar att du läser instruktionerna i lugn och ro, de kan hjälpa dig långt.

Kan jag använda produkten/medlet X på ytan Y?

Det kan ibland vara svårt att veta hur en produkt som är framtagen för ett speciellt användningsområde skulle fungera på ett annat användningsområde. Ofta fungerar produkter/medel på fler ställen än bara det som sägs, men vi rekommenderar inte att chansa om man är osäker. Vill du prova så rekommenderar vi att du provar på en liten/diskret yta innan du behandlar hela ytan, så ingen oväntat inträffar. Om ämnet av någon anledning skulle reagera på ett oönskat sätt så kan man på så sätt hålla skadan liten.

Hur får jag tillbaka färgen på mina blekta gummimattor i bilen?

För gummimattor rekommenderar vi först att tvätta de noggrant för att avlägsna all smuts. Foam Lance fungerar bra för att rengöra gummimattorna. Applicera sedan ett lämpligt skyddsmedel på ytan för att ge tillbaka ursprunglig färg. En popular produkt vi tipsar om: ValetPRO Classic Protectant.

Vilken produkt för rengöring och skydd av läder är bäst?

Om dina lädersäten är i gott skick rekommenderar vi ett medel för rengöring och ett för att skydda. Vi rekommenderar då desaa medel för rengöring och skydd. Om sätena däremot är slitna och torra rekommenderar vi detta kompletta paket för lädervård. Övriga produkter för lädervård, såsom läderfyllningsmedel, läderfärningsmedel, läderreparation m.m hittar du här.

Hur ska jag rengöra och skydda mina fälgar?

I princip kan man säga att hjulen ska rengöras efter samma procedur som när man tvättar hela bilen, det vill säga, förvätt, järnborttagning, kallavfettning, handtvätt och skydd. Fälgarna är de som utsätts för den allra tuffaste smutsen, så det krävs ofta starka och bra medel. Vi rekommenderar starkt flygrostlösaren ValetPRO Dragons Breath vid rengöring av fälgarna. Efter du rengjort fälgarna bör du skydda de med ett vax eller försegling. Skippa ett naturligt vax då de inte kan motstå den tuffa påfrestning som fälgarna utsätts för.

Hur lång är leveranstiden?

Lagerförda produkter levereras vanligtvis inom 24 timmar efter beställning. Om ordern registreras innan kl. 13.00 på en vardag skickas det normalt samma dag. På helgdagar skickas ordern först nästkommande vardag. Om en produkt inte finns i lager står det beräknade leveranstiden på produktsidan. Hela ordern levereras samtidigt, om inte annat bestämts.

Hur returnerar jag en produkt?

Som kund har du 30 dagars öppet köp med fri retur. Kontakta oss alltid innan en retur så hjälper vi dig. Att avstå från att hämta ut sin försändelse är inte en giltig ångerrätt. Läs mer under outlöst försändelse under försäljningsvillkor.

Skickar ni utomlands?

Autodude.se skickar endast inom Sverige. I vår finska butik autodude.fi och vår norska butik autodude.no går det också bra att handla.

Får jag någon rabatt om jag tex. köper tre 5-liters dunkar på en gång?

Våra priser är redan låga. Vid stora volymer så är det såklart värt att diskutera. Kontakta oss vid frågor.

Är det säkert att handla på Autodude.se?

Ja. Autodude erbjuder enbart säkra betalalternativ genom några av marknadens ledande betalningsförmedlare. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part. När du gör en beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och telefonnummer. Samtidigt godkänner du att vi sparar och använder dessa uppgifter för att vi ska kunna fullfölja våra åtaganden mot dig som kund. Vi följer svensk lag och konsumentverkets riktlinjer. Se Distans- och E-handelslagen.

Har ni någon butik?

Ja! Vi har en fysisk butik i Stockholm. Läs mer här om butiken.

Visa information om Köp

Tryggt att handla

Hos oss handlar du tryggt och vi erbjuder enbart säkra betalningsalternativ. Autodude är ett svensk-registrerat bolag med eget lager och yrkeskunnig personal i Stockholm.

Snabb leverans 1-2 dagar

Lagerförda produkter levereras inom 1-2 arbetsdagar. Vi handlägger order löpande och beställningar lagda före kl. 13 skickas normalt samma dag.

100% Nöjd Kund-garanti

Beställ nu och kontrollera produkten hemma. 100% Nöjd kundgaranti! Öppet köp i 60 dagar med fri retur och byte. Det ger dig ett tryggt och säkert köp.