Autodude
Nordens största bilvårdsbutik!

Telefon: 08 409 08 901

Butikens öppettider: Mån-Fre 10-17, Lör 10-13

Dr Dirt SnapLock™ - Framtiden för snabbkoppling av tex. Foam Lance

Vi på Autodude har som mål att kunna erbjuda det absolut bästa som finns på marknaden för bilvårdsprodukter. Därför är våra kunders feedback och tankar kring produkter mycket viktig. Vi har tack vare vår erfarenhet, kunskap och stora försäljningsvolymer en god kontakt med tillverkare av produkter som mycket gärna lyssnar på våra idéer. (som vi i många fall får från er kunder!)

En av dessa idéer är Dr Dirt Snaplock™- kopplingen som kommer med Dr Dirt G3-serien av Foam Lance och tillbehör för högtryckstvättar. Foam Lance är en av våra mest populära produkter, och är ett fantastiskt sätt att tvätta bilen på, och har nu med den nya kopplingen Snaplock™ blivit ännu bättre! I denna artikel tänkte vi gå igenom förbättringar och fördelar med G3 och jämföra med tidigare modeller. Samt givetvis visa hur du gör för att uppgradera dig till det allra senaste på marknaden.

Dr Dirt SnapLock™ - Framtiden för snabbkoppling av Foam Lance och högtryckstillbehör

Snabbkopplingssystemet som introducerades i tillsammans med Foam Lance G2-versionen av Dr Dirt, gjorde det oerhört enkelt att uppgradera praktiskt taget vilken högtryckslans som helst till en med snabbkoppling. Nu kommer nästa generations snabbkopplingssystem.


Sammanfattning om artikeln:

 • Dr Dirt QuickRelease har uppgraderats och ersätts av SnapLock™-snabbkoppling
  • Den tidigare QuickRelease-kopplingen är tillverkad av mässing och har visat sig med tiden (särskilt vid frekvent användning) tendenser till glapp och risk för läckage.
  • Den nya Snaplock™-modellen är tillverkad av hård-galvaniserat stål, vilket är ett betydligt hårdare material än på den tidigare, som bland annat är mer stryktålig, kemikalieresistent, rejäl, mer tålig mot slitage och tung användning och är även mer motståndlig mot korrision (rost)
  • Storleken på kopplingen är uppgraderad till en tjockare och mer robust storlek, som gör att även vid användning av de tyngsta tillbehören (underredestvätt etc.) så minskar risken för glapp och läckage. 
  • SnapLock™ är utrustad med dubbla Vitonpackningar som har en högre beständighet mot värme, syra och tål tyngre kemikalier och bidrar till en mjukare anslutning jämfört med tidigare modell som var utrustad med 1 singel-packning.
 • Äldre Foam Lance av modellerna G1 och G2 är mycket enkla att uppgradera till att bli kompatibel med SnapLock™-systemet genom att byta snabbkopplingen till den nya
 • Se guide nedan för hur man byter/uppgraderar kopplingen.


G2 (till vänster) jämfört med G3 SnapLock™ - systemet (till höger) jämfört med varandra, sida vid sida. Som man tydligt kan se är SnapLock™ - kopplingen både kraftigare och mer rejäl. I adaptern kan man också se de dubbla Vitonpackningarna som bland annat tål mer värme, syra och har en högre kemikaliebeständighet.

Vad är det för skillnad mellan QuickRelease G2- och SnapLock™ G3?

Med tiden har vi upptäckt att vid frekvent användning av QuickRelease G2 är kvaliteten på kopplingen inte riktigt vad den ska vara. Den mjuka mässingskroppen slits, vilket i värsta fall orsakar läckage och monteringen av tillbehör känns lös. Den ganska lilla kontakten är lite för tunn, särskilt med tunga tillbehör (t.ex. underredestvätt), vilket även den bidrar till ökad risk för slitage och läckage. I praktiken klarar därför inte kontakten tung professionell användning lika bra som den borde. Som en lösning för detta problem har serien Dr Dirt SnapLock™ utvecklats.

Med SnapLock™-kopplingen har alla problem korrigerats som man tidigare kunde uppleva med QuickRelease. Anslutningen har bytts ut till ett mycket hårdare material, så att den klarar även de tyngsta tillbehören utan att lossna och utan andra slitskador. Mässing, som har visat sig vara för mjukt, har ersatts av precisionsmonterat galvaniserat stål för att se till att tyngre professionell användning inte sliter ut kopplingen. Dessutom har tätheten säkerställts genom att en tätning från den tidigare modellen uppgraderades till två VITON-tätningar.

Snaplock™-kopplingen har nu dubbla viton-packningar (stället för en i gummi), vilket garanterar täthet även vid tung användning.

Hur byter jag till Dr Dirt SnapLock™ G3?


Att byta koppling är mycket enkel. Du kan uppgradera från de äldre G1- eller G2-modellerna av Foam Lance och tillbehör från Dr Dirt på bara några minuter. För att uppdatera din G1- eller G2-modell, behöver du köpa till den nya SnapLock™-snabbkopplingen och följa instruktionen nedan. Klicka på länken längst ner i artikeln för att få en rabattkod på 50% vid köp av nya SnapLock™-kopplingen.

Instruktioner för byte av koppling

1. Fäst det önskade tillbehöret (Foam Lance på bilden) ordentligt, t.ex. på ett skruvstäd. Adapterna kan sedan lossas genom att vrida kopplingen moturs med en lämplig skiftnyckel.

Obs! Adaptern kan sitta rätt hårt. Så använd ordentliga verktyg och vid behov skruvstäd.

2. Avlägsna adaptern och rengör gängorna från eventuella tätningsrester och smuts.

3. Täta den nya adaptern med 3-5 varv med gängtejp (om gängan inte redan är tätad). Skruva fast den nya adaptern ordentligt på plats.

4. Montera den modellspecifika-adaptern på högtryckstvättens lans. Snabbkopplingen är nu klar för användning! 

UPPGRADERA DIN GAMLA FOAM LANCE TILL SNAPLOCK™-SYSTEMET!

Klicka här för att få 50% rabatt på kopplingen! ⬅ 

Enkel shopping

Hos oss betalar du tryggt och enkelt med Klarna, Swish, banköverföring och de vanligaste konto- och kreditkorten. Vi levererar även till företag med Klarna-faktura. Välj mellan hemleverans, leverans till postombud eller leverans till arbetsplatsen!

Snabb leverans 1-2 dagar

Lagerförda produkter levereras normalt inom 1-2 arbetsdagar. Vi handlägger ordrar löpande och beställningar lagda före kl. 13 skickas normalt samma dag. Vid mycket hög belastning kan leverans ta någon dag extra.

Tryggt & säkert köp

Vi vill att du som kund ska vara 100% nöjd med ditt köp. Därför erbjuder vi långt öppet köp med fri retur! Det ger dig ett tryggt och säkert köp.

EXPERTEN PÅ BILVÅRDSPRODUKTER

Bilvårdsprodukter och tillbehör utvecklas ständigt - Så även vårt sortiment. Vi testar hela tiden nya produkter för att kunna erbjuda våra kunder det bästa sortimentet inom bilvård. Hos AUTODUDE hittar du marknadens bästa produkter till bra pris. Välkommen till AUTODUDE‘s nätbutik!

AUTODUDE ERBJUDER

 • Marknadens bästa bilvårdsprodukter
 • 60 dagars öppet köp med fri retur
 • Säkra betalningsalternativ
 • Snabb leverans 1-2 dagar
 • Billig frakt
 • Fri frakt när ordervärde överstiger 1199 kr
 • Obs! "Hämta hos ombud eller i paketbox"

FÖRETAGET BAKOM AUTODUDE

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 123 43 Farsta

Org. nr: 556974-8238.

AUTODUDE’S BUTIK

Vår fysiska butik ligger i Stockholm i samma lokal som butiken Valostore. Här kan du handla våra produkter direkt på plats.

Läs mer

BLI AUTODUDE-INSIDER

Var först med att få information om nya produkter, användartips, nya funktioner, kampanjer etc. Nyhetsbrev skickas några gånger per år, oftare under vår- och sommarperioden. Du kan avsäga dig tjänsten när du vill.