ValetPRO
King Carthur
Soft99
Dodo Juice
Collinite
Gtechniq
Rupes
Sonax
Meguiars
Autoglym
Padboys
Mothers
Dr Dirt
Gyeon
tershine
Wheel Woolies
Bilt Hamber
Mirka
Chemical Guys
Angelwax
Furniture Clinic
Menzerna
Flex
Microfiber Madness
Tokya
Poorboys
Kränzle
Nilfisk
Kwazar
Selaclean
Rain-X
Trico
QUIXX
Simoniz
Nanolex
Auto Finesse
Kärcher
Turtle Wax
Armor All
Macserien
Mafra
Shine Mate
Little Joe
Grace Mate Poppy
Autosol

Frakt från:

59kr

 

Fri frakt vid
order från 1200kr:

0kr


Fri retur (60 dagar):

0kr

Maskinpolering av bilens lack - Så gör du

★ OBS! På mobilsidan öppnar du bilvårdsguidens meny uppe till vänster bredvid loggan ≡

Billack slits, bleknar och tappar sin glans med tiden. Lacken utsätts för mycket slitage och repor. Det kan uppstå från t.ex borstarna i en automatisk biltvätt, när man borstar av snön på vintern eller om man helt enkelt tvättar bilen med fel produkter och metoder. Även bilens färg kan blekna med tiden på grund av UV-strålning, luftföroreningar eller oxidation. Repor och bleknad färg kan ofta återställas genom polering.

När man polerar med polermaskin så skär man / slipar bort det översta lagret av lacken. Detta tar bort mindre repor i lacken och återställer bleknad färg, och därmed får du tillbaka bilens urspungliga färg och glans. När man polerar handlar det oftast om enbart några fåtal mikrometer som slipas bort.

Djupare repor är svårare att återställa genom polering. En tumregel är, om du inte känner repan med din fingernagel, kan den i de flesta fallen avlägsnas genom polering.
Då det handlar om djupare repor, där du kan se ner till färgen eller känner ett hack med nageln måste det allt som oftast målas om. Bleknad färg kan ofta återställas till sin ursprungliga färg och glans genom polering.

Polering av bilen är det mest krävande jobbet inom bilvård. Det är viktigt att man har gott om tid och har rätt inställning för att lyckas. Har man för bråttom eller inte är säker på hur man ska göra finns det stor risk att man kommer skada bilen.
Välj rätt produkter och läs på mycket om polering innan du börjar. Om du är osäker så rekommenderar vi att du överlåter jobbet till ett proffs.

Polering + vaxning av bilen kan enkelt ta en hel arbetsdag, i vissa fall till och med flera. Resultatet är definitivt värt alla timmar. Resultatet och skillnaden mellan en behandlad och obehandlad yta är bländande om jobbet utförs på rätt sätt. Vatten och damm kommer rinna av bilen mycket lättare, då ytan är slät och blank.
En behandlad och glansig bil kommer också vara mycket enklare att hålla ren i fortsättningen. En ren och glänsande bil är en fröjd för ögat för såväl bilägaren som förbipasserande. Den enda som inte kommer bry sig om din glänsande bil, är din avundsjuka granne.

För mer utförlig information om polering, tryck här.

Användbara produkter i detta steget

Kommentera denna artikel

Visa information om Service

Tryggt att handla

Hos oss handlar du tryggt och vi erbjuder enbart säkra betalningsalternativ. Autodude är ett svensk-registrerat bolag med eget lager och yrkeskunnig personal i Stockholm.

Snabb leverans 1-2 dagar

Lagerförda produkter levereras inom 1-2 arbetsdagar. Vi handlägger order löpande och beställningar lagda före kl. 14 skickas normalt samma dag.

100% Nöjd Kund-garanti

Beställ nu och kontrollera produkten hemma. 100% Nöjd kundgaranti! Öppet köp i 60 dagar med fri retur och byte. Det ger dig ett tryggt och säkert köp.